Zo verander je 3D Touch-snelkoppelingen in iOS 9

Met 3D Touch in de iPhone 6s en 6s Plus krijg je sneller toegang tot handige functies of favoriete contacten van een app. In dit artikel leggen we je uit hoe je iPhone bepaalt wat er in het 3D Touch-menu komt te staan, en hoe je dit aan kunt passen.

Als je ontevreden bent met de opties die het 3D Touch-menu van een bepaalde app je aanbiedt, kun je dit gelukkig voor een aantal apps aanpassen. We kijken naar hoe je bij de Telefoon, Berichten en FaceTime apps de aanbevolen contacten aan kunt passen. Lees ook: Onze eerste indruk van Apple's iPhone 6s.

Contacten aanpassen bij Telefoon

De contacten die Telefoon laat zien als je harder op het icoon drukt, zijn eenvoudig te verklaren: het zijn je top 3 favoriete contacten. Om deze aan te passen, open je je Telefoon app en ga je rechtsonder naar Favorieten. Hier kun je favorieten toevoegen door op de '+' linksboven te tikken, en de volgorde wijzigen door op Wijzig te tikken. Als je nu de drie liggende streepjes aan de rechter kant van elke contact ingedrukt houdt, kun je het contact naar boven of naar beneden slepen. De bovenste drie contacten worden aanbevolen als je harder op het Telefoon icoon drukt op je thuisscherm.

© PXimport

Door harder op het icoon te drukken toont de iPhone 6s extra opties.

FaceTime en Berichten

De contacten bij FaceTime zijn simpelweg de drie contacten die je het meest recent hebt gesproken. Om dit aan te passen, moet je dus een FaceTime gesprek beginnen met een contact. Dan verschijnt dit contact in het lijstje dat je te zien krijgt wanneer je harder op het icoon van FaceTime drukt.

Bij Berichten ligt dit wat anders. Je iPhone bedenkt welk contact je het meest waarschijnlijk een bericht zal gaan sturen, en laat deze zien. Dit baseert je iPhone op je locatie, de tijd, en wanneer je het contact al eerder een bericht gestuurd hebt. Als je zeker wilt weten dat een contact wordt aanbevolen wanneer je 3D Touch gebruikt op het icoon van Berichten, zul je ze dus regelmatig berichten moeten sturen.

Het is momenteel niet mogelijk om in te stellen welke opties andere apps laten zien wanneer je 3D Touch gebruikt. Wellicht wordt dit in de toekomst wel mogelijk na een software-update.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten