Capitool multi-touch ebooks: De reisgids opnieuw uitgevonden

© PXimport

Capitool multi-touch ebooks: De reisgids opnieuw uitgevonden

Smartphone & tablet

Geplaatst: 13 augustus 2013 - 11:56

Aangepast: 16 november 2022 - 10:01

Robin Smit

Een duidelijk kenmerk van een citytrip is dat deze vaak kort, maar intensief is. Je wil immers niet dat je de stad verlaat, terwijl je nog niet alle bezienswaardigheden hebt kunnen zien. Gelukkig zijn er tal van handige reisgidsen die ervoor zorgen dat dit niet zal gebeuren. Met de nieuwe reisgidsen

Capitool is een bedrijf dat al vele jaren reisgidsen uitbrengt in de vorm van kleine boekjes met de kenmerkende zwarte balk. Met de digitale reisgidsen belooft het bedrijf onder andere meer interactie tussen jou en de reisgids te creëren. Ook op het gebied van multimedia biedt de digitale reisgids meer mogelijkheden dan de traditionele exemplaren. De nieuwe reisgidsen zijn op het moment van schrijven beschikbaar voor Londen, Parijs en Rome. Ik ben met de laatste twee exemplaren aan de slag gegaan.

De digitale reisgidsen zijn alleen verkrijgbaar in de iBooks store en dus niet te downloaden als losstaande app. De prijs van de reisgidsen is met € 5,49 opvallend lager dan die van de fysieke edities van de gidsen van Capitool.

Wat direct opvalt bij het openen van de digitale reisgidsen is dat deze nog steeds aanvoelen als een papieren reisgids met pagina's. Het grote verschil merk je wanneer je de onderlinge pagina's gaat bestuderen en ziet hoe deze uit meerdere lagen zijn opgebouwd. Zo vind je in de reisgidsen veel duidelijk aangeven knoppen die je meer informatie geven over een specifiek object. Zelf vind ik dit erg prettig werken, omdat de gids hierdoor in het algemeen erg overzichtelijk blijft. Wanneer je de behoefte hebt aan meer informatie kan je dit altijd opvragen.

De reisgidsen zijn opgebouwd volgens een structuur waarbij je eerst suggesties te zien krijgt over wat je kan doen in een bepaald tijdsbestek. Vervolgens worden al deze suggesties uitgewerkt in hoofdstukken die je per wijk alles vertellen over de betreffende stad. Deze hoofdstukken zijn prachtig uitgewerkt en geven je relevante informatie over de dingen die jou interesseren in een stad. Bij grote bezienswaardigheden zoals de Notre Dame in Parijs is het zelfs mogelijk om interactieve driedimensionale tekeningen van de binnenkant van de kerk te zien. Ik denk dat Capitool hiermee op een hele goede manier de tekortkomingen van een fysieke reisgids opvult.

© PXimport

In de reisgidsen is verder een handige woordenlijst te vinden met belangrijke uitspraken die ook te beluisteren zijn. Hiermee maak je je op een eenvoudige manier verstaanbaar in de stad die je bezoekt. Het enige dat ik nog mis in de app is een kaart van de stad die je eenvoudig kan opvragen. Zo is er in de app wel een offline kaart aanwezig, maar die kan je alleen opvragen op bepaalde pagina's in de reisgids. Het zoeken naar deze pagina's kan je al snel kostbare tijd van je citytrip kosten. Het zou daarom handig zijn geweest als de kaart vanaf elke pagina in de reisgids was op te vragen.

Kortom

Capitool weet met de nieuwe digitale reisgidsen op een goede manier de tekortkomingen van een fysieke reisgids te compenseren. De verschillende zichtbare- en onzichtbare lagen zorgen ervoor dat de reisgidsen bijzonder compleet zijn, maar toch erg overzichtelijk blijven. De logische ordeningen zorgt ervoor dat dit wordt versterkt, waardoor de reisgidsen prima kunnen worden gebruikt voor een bezoekje aan een grote stad. Helaas is ontbreken van de mogelijkheid tot het snel raadplegen van de kaart wel een klein minpuntje aan deze digitale reisgidsen.

Beoordeling 8/10

Prijs: € 5,49

Beschikbaar voor: iPad

Download de Capitool multi-touch ebooks voor Parijs, Capitool Rome - Capitool">Rome of Londen in de iBookstore

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000