© PXimport

Bordermaker 5

Geplaatst: 30 mei 2011 - 08:29

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie

Begin dit jaar is het Nederlandstalige Bordermaker 5 uitgekomen. Dit op Java gebaseerde programma voegt moeiteloos randen aan uw foto’s toe, voorziet ze van een watermerk of plaatst er bijvoorbeeld een copyrighttekst in. Omdat de software op basis van Java werkt, kan BorderMaker met vrijwel alle platformen overweg, zoals Windows, Mac OS X en Linux.

BorderMaker bestaat uit drie overzichtelijke onderdelen. Eerst geeft u aan welke mappen met foto’s moeten worden behandeld. Vervolgens geeft u bij de instellingen aan wat er precies moet gebeuren. Meerdere wijzigingen tegelijk uitvoeren is daarbij geen probleem. Leuk is ook de mogelijkheid om foto’s automatisch te verkleinen en te verscherpen. Nadat u de gewenste aanpassingen hebt doorgevoerd, gaat u naar het onderdeel Bestemming, waar u aangeeft waar de bewerkte bestanden moeten worden opgeslagen. Dat kan een lokale map zijn, maar u kunt uw foto’s ook via ftp ergens op een server zetten. Met een klik op Verwerk worden alle foto’s voorzien van de door u gewenste randen, watermerken en teksten.

© PXimport

BorderMaker is een heerlijk programma waarmee u randen, teksten of water­merken aan foto’s toevoegt.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Bordermaker 5

Freeware

Taal Nederlands

Download Windows: 2,34 MB; Mac: 1,81 MB; Linux: 1,79 MB

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X; Linux

Systeemeisen Onbekend

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000