Blokkeer gepersonaliseerde advertenties op Android

© PXimport

Blokkeer gepersonaliseerde advertenties op Android

Smartphone & tablet

Geplaatst: 11 mei 2014 - 05:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:56

Redactie

Als je het zat bent om continu met gepersonaliseerde advertenties geconfronteerd te worden, pas je de instellingen op je Android-apparaat aan. Blokkeren is onmogelijk maar je kunt de aanbiedingen beïnvloeden.

Om bij je advertentiepagina te komen, open je Instellingen op je tablet of smartphone. Kijk onder Accounts en klik op Google. Helemaal onderaan staat nu Advertenties, klik hierop en je komt op je persoonlijke advertentiepagina die door Google in elkaar is gezet op basis van je surfverkeer op het web.

© PXimport

Ga naar advertenties om aanpassingen te maken.

Weg met advertentie-ID

Boven in het scherm vind je jouw unieke Advertentie-ID. Applicaties maken gerichte reclame via jouw advertentie-ID. Je kunt die instellingen resetten door daaronder op Advertentie-ID opnieuw instellen te drukken. Je krijgt een melding en bevestigt je keuze door op OK te drukken. Als je geen advertenties wilt op basis van je interesses, dan vink je het vakje onder Afmelden voor op interesses gebaseerde advertenties uit.

© PXimport

Stel je Advertentie-ID opnieuw in en reset alles wat Google van je weet.

Instellingen aanpassen

Helemaal onderin op de pagina vind je Advertentie-instellingen. Kies deze optie als je zelf aanpassingen wilt maken in je Advertentie-ID. Je komt op een algemene informatiepagina van Google terecht. Scroll naar beneden en kijk onder Hoe zit het met de websites? Kies voor Advertentie-instellingen. Bij zowel Advertenties op Google als Google-advertenties op internet kun je aanpassingen maken in je profiel. Die instellingen worden opgeslagen en je zal daarna vaker een reclame zien op basis van je ingevoerde gegevens.

© PXimport

Pas je instellingen aan om nog gerichter reclame te ontvangen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000