© PXimport

Apps afsluiten in iOS 7

Smartphone & tablet

Geplaatst: 5 december 2013 - 05:30

Aangepast: 24 november 2022 - 10:30

Redactie Computer!Totaal

Je hebt geüpdatet naar iOS 7 (of een nieuwe iPhone 5s of 5c gekocht) en je komt er maar niet achter hoe je al die geopende apps kunt afsluiten. Geen zorgen: Je bent niet de enige. Hier leggen we uit hoe je apps af kunt sluiten op je iPhone, iPad en iPod touch.

In iOS 6 (en eerdere versies) moest je tweemaal op de thuisknop drukken om een lijst tevoorschijn te halen met alle apps die op de achtergrond draaiden - en dus alle kostbare bronnen (RAM) van de smartphone of tablet in gebruik namen. Je moest er dan eentje ingedrukt houden om ze allemaal te laten wiebelen, en vervolgens op het rode kruisje drukken om de app af te sluiten.

Laten we eerlijk zijn, het was nooit een geweldig systeem. De meeste mensen realiseerden zich niet dat je niet eens op het kruisje hoefde te drukken. Je kon overal op het scherm drukken om de app af te sluiten.

In iOS 7 (review) moet je nog steeds tweemaal op de thuisknop drukken om een lijst met draaiende apps te zien te krijgen, maar nu in volledig scherm, of je nu een iPhone, iPod touch of iPad gebruikt.

© PXimport

Apps afsluiten in iOS 7

Naast het icoontje krijg je nu ook een grotere thumbnail te zien van wat er op je scherm stond toen je de app voor het laatst gebruikte. Dit maakt het dus een stuk makkelijker om de juiste app te identificeren.

Om een app af te sluiten, veeg gewoon met je vinger omhoog op de thumbnail - net als op een Android-tablet of -smartphone. Veeg naar links of rechts om door de lijst met apps te scrollen.

© PXimport

Tip: Als je veel apps open hebt staan, is het sneller om twee vingers tegelijk te gebruiken om twee apps tegelijk af te sluiten.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Britse zustersite PCAdvisor.co.uk, geschreven door Jim Martin (@mrjimmartin). Het artikel wordt door Computer!Totaal gepubliceerd om je zo snel mogelijk van handige How To's, slimme tips en praktische oplossingen te voorzien. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regio gebonden zijn.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000