Apple wil een aparte appstore voor wearables beginnen

© PXimport

Apple wil een aparte appstore voor wearables beginnen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 7 september 2014 - 14:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:04

Redactie

Apple zou een aparte appstore willen lanceren voor zijn wearables, te beginnen met de langverwachte iWatch. De eerste iWatch-apps van externe ontwikkelaars zouden al af zijn.

Apple zou in het geheim een ontwikkelpakket (sdk) voor zijn iWatch hebben uitgebracht. Een selectie groepje externe ontwikkelaars, waaronder Facebook, zouden al apps voor de onuitgebrachte Apple-wearable hebben gemaakt, meldt 9to5Mac op basis van twee eigen bronnen. De site stelt dat de iWatch vanaf de start al externe apps kan draaien.

Dinsdagavond

Apple zou de sdk pas openbaar maken zodra de iWatch is aangekondigd. De verwachting is dat dat dinsdagavond gebeurt, tegelijk met de presentatie van de nieuwe iPhone 6. Over de iWatch gaan al maanden geruchten. De smartwatch zou in twee formaten verschijnen en beschikken over NFC voor mobiele betalingen.

Android Wear

Met de aparte appstore voor wearables volgt Apple het voorbeeld van Google, dat voor zijn Android Wear ook een eigen afdeling in zijn Play Store heeft ingericht. LG, Samsung en Motorola hebben al horloges met Android Wear op de markt gebracht. Onder meer Sony en Asus hebben afgelopen week tijdens de IFA-beurs in Berlijn ook Android Wear-horloges aangekondigd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000