Hoe installeer en gebruik ik Apple TV?

Heb je na de forse prijsverlaging een splinternieuwe Apple TV gekocht en wil je weten hoe je deze installeert? Hier leggen we je precies uit hoe je dat doet en wat je zoal met de Apple TV kunt.

De Apple TV installeren

Er gaan al geruime tijd geruchten over de lancering van de nieuwe Apple TV. Apple heeft echter nog niet bekendgemaakt wanneer deze gaat verschijnen. Voorlopig moeten we het nog doen met de huidige Apple TV. Als je deze net hebt gekocht, vind je in het doosje (naast de Apple TV) een HDMI-kabel, voedingskastje en een afstandsbediening. Lees ook: Apple TV: 11 geheime functies van de afstandsbediening.

De Apple TV kun je aansluiten door de voedings- en HDMI-kabel in de achterkant van het apparaat te stoppen. De HDMI-kabel moet vervolgens in de tv geplugd worden. Aan de vorm van de stekkers is duidelijk te zien welke kabel in welke ingang van het kastje moet worden geplugd.

Nadat je het kastje hebt aangesloten en aangezet, moet je zorgen dat er een verbinding komt tussen Apple TV en een ander iOS-apparaat. Eerst moet je op je Apple TV inloggen met je Apple ID. Je dient echter wel op alle iOS-apparaten ingelogd te zijn met hetzelfde Apple ID om connectie te kunnen maken.

Thuisdeling inschakelen

Nadat je dit hebt gedaan, moet je thuisdeling aanzetten op de overige apparaten aan te zetten. De thuisdeling via de Mac is te vinden in iTunes onder Archief. Bij een iPhone, iPad, of iPod touch kan je dit doen door bij Instellingen op Video's te drukken en daar de thuisdeling aan te zetten. Je moet daar inloggen met je Apple ID. Er kunnen maximaal vijf apparaten aan elkaar gekoppeld worden via thuisdeling.

Als de apparaten connectie hebben gemaakt worden alle gegevens uit het iOS-apparaat getoond via de Apple TV. Zo kan je muziek luisteren van je iPhone via Apple TV of je foto's kijken met je familie of vrienden. Deze worden op je tv getoond. In iTunes kun je aangeven wat het 'sturende' apparaat is voor het afspelen van bijvoorbeeld, muziek. De muziek kan dan vanuit de Mac naar Apple TV worden verzonden, maar ook gewoon via de Mac of beide worden afgespeeld. Je kunt de instellingen aanpassen door te klikken op het pictogram dat bovenin het besturingspanel van iTunes op je Mac zit rechts naast de volumeregeling.

© PXimport

Het sturende apparaat bepaal je tussen de volumeregeling en de muzieknoot bovenin iTunes.

Apps Apple TV

Wanneer je het hoofdmenu opent zie je verschillende standaard apps. Deze apps zijn hoofdzakelijk gericht op de Amerikaanse consument. Er zitten een aantal sportkanalen op, zoals NBA.com (basketbal) en NHL ( ijshockey). Naast sport is er veel ruimte voor muziek, films en het bekijken van video's. Je kunt alle radiozenders ter wereld luisteren, films kijken via Netflix of gebruikmaken van de standaard YouTube-app.

Het is ook mogelijk om je computer volledig te tonen via Apple TV. Het gaat hierbij om de bestanden, zoals je muziek en video's. Deze moeten echter wel in iTunes opgeslagen staan. Apple TV is op verschillende manieren te besturen. Je kunt gebruikmaken van de afstandsbediening die bij het kastje wordt geleverd, maar ook via de Remote app op je iPhone is Apple TV en iTunes te besturen. Hiervoor moet je ook ingelogd zijn met je Apple ID. Het is nog niet mogelijk om zelf apps toe te voegen aan het menu van de huidige Apple TV. De verwachting is dat dit bij een volgende versie van Apple TV wel mogelijk is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten