Apple stelt iOS 5.1 beschikbaar

© PXimport

Apple stelt iOS 5.1 beschikbaar

Smartphone & tablet

Geplaatst: 7 maart 2012 - 20:40

Aangepast: 16 november 2022 - 10:22

Wouter Hoeffnagel

Apple heeft iOS 5.1 uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. Vooral de camera-app heeft veel updates gekregen. Zo bevat het nieuwe besturingssysteem een nieuw lock scherm, waarmee je snel toegang krijgt tot de camera-app.

De gezichtsherkenningstechnologie van de camera-app markeert voortaan alle gedetecteerde gezichten. Daarnaast is het mogelijk foto's te deleten uit Photo Stream, de dienst waarmee je foto's via iCloud automatisch kunt laten verspreiden naar al je iOS-apparaten. Het nieuwe besturingssysteem werd gelanceerd tijdens de lancering van de derde generatie iPad.

Nieuw design

Op de iPad heeft de camera-app een nieuw design gekregen. De afspeelsnelheid van podcasts kan op iPad's voortaan worden aangepast. Het geluid van TV-shows en films die worden afgespeeld op de iPad is geoptimaliseerd, waardoor het geluid harder en helderder moet klinken. Daarnaast biedt iOS 5.1 iTunes Match-abonnees toegang tot Genius Mixes en Genius-afspeellijsten.

© PXimport

Apple stelt in iOS 5.1 een aantal bugs te hebben verholpen die de batterijduur van apparaten beïnvloeden. Het is niet duidelijk om welke problemen het hier precies gaat. Ook laat Apple weten dat een probleem is aangepakt waardoor het geluid kon wegvallen bij uitgaande gesprekken.

Siri in het Japans

iOS 5.1 geeft gebruikers de beschikking over een vernieuwde versie van Siri, die ondersteuning biedt voor Japans. Helaas is het Nederlands nog steeds niet beschikbaar in de spraakherkenningssoftware.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000