Dit moet je weten over Apple One

© PXimport

Dit moet je weten over Apple One

Geplaatst: 28 november 2020 - 07:26

Aangepast: 14 december 2022 - 12:48

Rens Blom

Als je één of meerdere Apple-apparaten gebruikt, is de kans groot dat je ook gebruikmaakt van Apple's software. Een abonnement nemen op Apple One kan dan financieel interessant zijn. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: wat is Apple One?

Apple One is een combibundel met vier betaalde Apple-diensten, met een lagere maandprijs dan losse abonnementen. Het Apple One-abonnement is daarom een goedkopere keuze als je die diensten wilt gebruiken, en is ook te delen met gezinsleden.

Abonnementen voor jezelf of je gezin

Er zijn op moment van schrijven twee Apple One-bundels beschikbaar in Nederland. Het individuele abonnement is alleen voor jou bedoeld, terwijl het gezinsabonnement totaal door zes personen te gebruiken is. Het is niet de bedoeling om dit abonnement te delen met vrienden of familie die niet bij jou in huis wonen. Apple biedt in het buitenland ook een Premier-abonnement aan, maar die is hier (nog?) niet te kiezen.

De 4 diensten van Apple One

Het Apple One-abonnement geeft je onbeperkte toegang tot vier diensten. Het gaat om Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en iCloud. Bij het individuele abonnement krijg je 50 GB opslagruimte in iCloud. Met het gezinsabonnement heb je toegang tot 2 TB, oftewel 2000 GB.

Apple Music is Apple’s reclamevrije muziekstreamingsdienst die concurreert met onder meer Spotify. Op Apple TV+ kijk je naar films, series en documentaires. Goed om te weten: dat zijn er relatief weinig. Het aanbod is niet vergelijkbaar met diensten als Netflix of Amazon Prime Video. Met Apple Arcade kun je meer dan honderd games gratis en zonder reclames spelen. Er zitten ook geen in-app- aankopen in deze games. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je kind per ongeluk voor een maandsalaris aan extra’s koopt.

Houd er rekening mee dat niet alle diensten uit Apple One werken op niet-Apple-apparaten. Zo is Apple Arcade alleen te gebruiken op Apple-toestellen en kun je Apple TV+ niet kijken op een Android-smartphone of -tablet.

© PXimport

Wat kost Apple One?

Het individuele Apple One-abonnement kost 14,95 euro per maand. Dat is zes euro per maand goedkoper dan wanneer je losse abonnementen neemt op de vier diensten.

Het Apple One-gezinsabonnement kost 19,95 euro per maand en is zoals gezegd door maximaal zes mensen te gebruiken. Wie dit abonnement met zes mensen gebruikt, betaalt dus 3,33 euro per persoon per maand. Vergeet niet dat je de iCloud-opslagruimte van 2 TB ook deelt.

Apple One gratis proberen

Lijkt een abonnement op Apple One je wel wat maar wil je de dienst eerst even uitproberen? Dat kan en kost niets. Apple biedt een proefperiode van één maand aan. Als het bevalt, hoef je niets te doen en brengt Apple na die maand de prijs van een individueel- of gezinsabonnement in rekening (afhankelijk van je keuze). Blijkt Apple One binnen je proefmaand toch niets voor jou te zijn? Zeg dan op tijd op. Goed om te weten: na het verlopen van je proefmaand betaal je per maand voor de dienst. Je kunt ten alle tijden opzeggen, waarna je abonnement de maand erop stopt.

Apple One aanmelden

Als je je wilt aanmelden voor Apple One, ga je op je Apple-apparaat naar Instellingen > Account > Abonnementen. Lees je dit op een iPhone met iOS 14, een iPad met iPadOS 14 of een Mac met macOS Big Sur? Dan kun je sneller op deze link klikken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000