Apple schrapt 4G uit iPad-marketing

© CIDimport

Apple schrapt 4G uit iPad-marketing

Smartphone & tablet

Geplaatst: 14 mei 2012 - 04:03

Aangepast: 16 november 2022 - 10:17

Redactie

Apple heeft in een groot deel van de wereld de claim dat de iPad verbinding kan maken met 4G-netwerken verwijderd uit zijn marketingboodschap en tevens weggehaald uit de eigen webshop.

In een aantal landen is de duiding “WiFi + 4G" vervangen door “Wifi + cellular. Apple heeft in Australië klachten gekregen over de belofte dat de iPad contact kon maken met 4G-netwerken. Dat bleek niet het geval en een Australische consumentenautoriteit sprak Apple daarop aan. Niet alleen in Australië, maar in een overgroot deel van de wereld blijkt de iPad geen verbinding te kunnen maken met 4G-netwerken.

Verwijzingen naar 4G stapsgewijs weg

Apple lijkt nu op weg alle verwijzingen naar 4G stapsgewijs te verwijderen. Volgens Mashable wordt op de Amerikaanse website nog wel gesproken over 4G, maar is die term bij het daadwerkelijk kopen van de iPad in de webstore vervangen door “cellular".

Naar blijkt is dat ook al het geval in landen als Australië, Groot-Brittannië, Canada, Ierland, Hongkong en enkele Aziatische landen, zo meldt 9to5mac. Volgens die site zouden ook Apple Stores de naamsverandering doorvoeren. Apple heeft in zijn Nederlandse webstore nog wel de aanduiding 4G staan, in ieder geval tot deze maandagochtend.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000