Apple krijgt boete van 2 miljoen euro voor iPad 4G-advertenties

© PXimport

Apple krijgt boete van 2 miljoen euro voor iPad 4G-advertenties

Smartphone & tablet

Geplaatst: 11 juni 2012 - 14:28

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Wouter Hoeffnagel

Apple heeft een schikking getroffen met de 'Australian Competition & Consumer Commission' (ACCC). Apple is akkoord gegaan met het betal van een boete voor het promoten van de iPad als 'iPad 4G', terwijl het apparaat niet geschikt is voor Australische 4G-netwerken.

The Next Web meldt dat Apple akkoord is gegaan met het betalen van een boete van 2,55 miljoen Australische dollars, omgerekend zo'n 2 miljoen euro. De ACCC, de Australische consumentenbond, klaagde Apple in maart aan voor het adverteren van de iPad als 'iPad 4G'. De consumentenbond stelde dat Apple klanten hiermee had misleidt.

Geld terug

Apple kondigde eerder al aan dat klanten die zich misleid voelen door de advertenties hun iPad kunnen teruggeven aan Apple, waarna zij hun geld terugkrijgen. Ook wijzigde Apple de benaming van de iPad WiFi + 4G in 'iPad WiFi + Cellular' en plaatste een waarschuwing in de Apple Store.

De ACCC besloot de rechtszaak desondanks voort te zetten. Met het treffen van de schikking heeft Apple nu de rechtszaak dus alsnog tot een einde weten te brengen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000