Apple denkt over ventilator in iPad en iPhone

© CIDimport

Apple denkt over ventilator in iPad en iPhone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 9 november 2012 - 10:23

Aangepast: 13 december 2022 - 20:46

Redactie

De nieuwe reeks iPads en iPhones bevat mogelijk een nieuwe type koelventilator. Apple heeft hier deze week een nieuw patent voor aangevraagd.

Ventilator inbouwen

Vermoedelijk willen uitvinders Fletcher Rothkopf, Teodor Dabov en David Kumka vroeg inspelen op de nog krachtigere processoren van de toekomst, die dan ook steeds meer warmte zouden produceren, luidt het commentaar van The Register op de aanvraag.


© CIDimport

Klik voor groot

© CIDimport

Klik voor groot


Via de omschreven techniek zou er daadwerkelijk een ventilator in een iDevice worden gebouwd. Deze ventilator zou dan volgens de aanvraag componenten van het apparaat koelen door “lucht uit te wisselen tussen een inwendige ruimte van het mobiele apparaat en een uitwendige omgevingsruimte."

Variatie aan toepassingen

Het waarschuwingssysteem moet dan een waarschuwing afgeven - bijvoorbeeld een vibratie -en het koelsysteem bevat bij de nieuwe techniek een motor die via een koppeling zowel de ventilator als het waarschuwingssysteem koelt. De Apple-uitvinders omschrijven hiervoor een grote variatie aan mogelijke koel- en koppelingssystemen in de 21 pagina's tellende aanvraag.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000