© CIDimport

9 zakelijke apps voor de iPad

Geplaatst: 16 januari 2012 - 12:04

Aangepast: 13 december 2022 - 16:07

Redactie Computer!Totaal

Steeds meer taken die tot voor kort voorbehouden waren aan desktopcomputers en laptops, kun je nu ook prima uitvoeren op een iPad. Deze 9 apps het verlichten het werk van iedere moderne mobiele manager.

Deze app houdt voor jou bij hoeveel uur je per week of maand werkt. Dit doet de app doordat ingevoerd wordt hoeveel uur je gewerkt hebt die dag en dit bij de andere dagen van de week of maand op te tellen. De gemaakte uren worden gesorteerd per werkgever per periode. Heb je meerdere werkgevers, dan is dit dus geen probleem voor deze app. De interface is duidelijk en zonder al te veel poespas. Hierdoor werkt de app lekker en hoeft er nooit lang gezocht te worden naar de verschillende onderdelen.

De uren worden nauwkeurig bijgehouden en dit geeft een fijn gevoel. Alles kan gelinkt worden aan de website die bij de app hoort, waardoor je echt overal de uren bij de hand hebt.

Kortom

De urenregistratie-app is een goedwerkende app met een simpele bediening die doet wat van de app verwacht wordt. Het bijhouden van de gemaakte uren gaat makkelijk en de sortering op periode en werkgever is prettig. Het is fijn dat alle gegevens aan de website gekoppeld kunnen worden. Dit is nou een voorbeeld van een goed doordachte app!

Developer: Clabbers Communicatie

Prijs: € 0,79

Beoordeling: 8/10

2. Penultimate

Als het aan de makers van Penultimate ligt, zijn de tijden waarin je met een kladblokje en een pen rond liep verleden tijd. Zelfs voor de mensen die maar niet kunnen wennen aan een duidelijk toetsenbord boven de vrijheid van een pen.

Penultimate weet het beste van papier en digitaal samen te brengen door slimme functies. Zo is de app gericht op het gebruik met een stylus. Dit werkt erg prettig, doordat het bijvoorbeeld mogelijk is om in te stellen dat een aanraking van de pols met het scherm geen strepen maakt. Uiteraard blijft schrijven op een scherm anders dan op papier, toch is het mogelijk om met een beetje oefening duidelijk aantekeningen te maken op de iPad. De app biedt ook de mogelijkheid om foto's in te voegen, zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk aantekeningen maken bij een object dat je hebt gefotografeerd.

Notities zijn eenvoudig te ordenen doordat het mogelijk is om meerdere notitieblokken toe te voegen. Zo heb je voor elke gelegenheid een eigen notitieblok. Gemaakte notities zijn te delen via email. Helaas is het niet mogelijk om Dropbox of iCloud aan de app te koppelen, zodat notities altijd en overal beschikbaar zijn.

Kortom

Penultimate is een prachtige app die het maken van notities op de iPad door handige functies erg laat aanvoelen als het gebruik van pen en papier. Zo vormen bijvoorbeeld aanrakingen van de pols op het scherm geen probleem meer. Het enige dat deze app nog mist is integratie met clouddiensten, iets dat vergelijkbare apps wel bieden.

© CIDimport

Developer: Cocoa Box Design LLC

Prijs: € 0,79

Beoordeling: 8/10

3. Instapaper

Hoe open je online content op je iPad wanneer je geen internetverbinding hebt?

Er zijn nog niet zoveel wifi-hotspots als we zouden willen en zelfs als je de 3G iPad hebt zijn er nog steeds veel plekken in Nederland waar je geen signaal vangt. Daarom je artikelen die je later wilt lezen maar beter opslaan in Safari zodat je ze op ieder gewenst moment offline kunt lezen. Echter, Safari voor de iPad heeft die functie voor offline lezen helemaal niet. Dat is waar Instapaper van pas komt!

De app plaatst een knop in de Bladwijzerbalk van Safari waarop je kunt klikken als je een pagina voor later wilt bewaren. Hiermee maak je een downloadbare tekstversie van het artikel op de site van de ontwikkelaar. Later, wanneer je offline bent, kun je dat artikel lezen met Instapaper. Zelfs als je zelden offline bent, kan Instapaper nog steeds handig zijn.

Wellicht heb je ooit wel eens een reeks artikelen bewaard om te lezen voor wanneer je meer tijd had, om ze vervolgens weken later terug te vinden in een berg bladwijzer. Instapaper helpt hierbij omdat, zodra je geregistreerd bent, je het waarschijnlijk blijft gebruiken voor het opslaan van pagina's die je later wilt lezen. Er is een gratis Lite-versie beschikbaar van de app, maar de ontwikkelaar heeft alleen de Pro-verie aangemerkt als iPad compatible.

Kortom

Je kunt in totaal 250 pagina's opslaan die je kunt indelen in mappen. ook heeft het programma een donkere modus waarmee je 's nachts kunt lezen, en de mogelijkheid om artikelen aan te bevelen.

© CIDimport

Developer: Marco Arment

Prijs: € 3,99

Beoordeling: 9/10

4. Iginition

Soms baal je ervan dat je de computer niet bij je hebt, bijvoorbeeld omdat je een bestand mist. LogMeIn Ignition lost dit probleem op door je iPad op afstand toegang te geven tot je computer via internet.

Het idee achter de iPad is dat het apparaat een brug slaat tussen je smartphone en je computer en dankzij de draagbaarheid is het makkelijker mee te nemen dan een laptop. Echter, soms baal je ervan dat je de computer niet bij je hebt, bijvoorbeeld omdat je een bestand mist. LogMeIn Ignition lost dit probleem op door je iPad op afstand toegang te geven tot je computer via internet. Om dit te kunnen doen moet je de software echter zowel op je computer als op je iPad hebben geïnstalleerd.

De software lijkt met een prijs van 80 euro aan de dure kant, maar vergis je niet: betere remote desktop software bestaat niet voor iOS. Zo biedt de software mogelijkheden als Wake-On-LAN, printen via AirPrint en integratie met clouddiensten. Ook kun je met de laatste update HD-video streamen.

Kortom

Surf naar secure.logmein.com en download LogMeIn Free op de computer die je op afstand wilt bedienen. Zoals de naam al aangeeft is die software gratis en kun je het installeren op net zoveel pc's of Macs als je wilt.

© CIDimport

Developer: LogMeIn Inc.

Prijs: € 79,99

Beoordeling: 9/10

5. Notably

Altijd en overal makkelijk notities maken op je iPad, die vervolgens via Dropbox automatisch op al je apparaten beschikbaar zijn. Dat is in een zin waar Notably voor staat.

Bij het eerste gebruik van Notably valt direct op dat de app over het algemeen vrij kaal is en echt de focus legt op het maken van notities. Deze kunnen los worden gemaakt, of worden geordend in virtuele notitieblokken. Dit is overigens zodanig vormgegeven dat het echt voelt alsof je voor elke gelegenheid een apart boekje met notities hebt.

Het sterke punt aan Notably is, dat het mogelijk is om de app te koppelen aan een Dropbox account. Hierdoor worden alle gemaakte notities automatisch als tekstbestand over gezet naar andere apparaten die op dezelfde Dropbox account zijn aangesloten. Dit werkt beide richtingen op, het is dus ook mogelijk om notities van een ander apparaat zo over te zetten naar Notably.

De functies van de app zijn, in vergelijking met andere apps voor het maken van notities vrij mager. Zo is het niet mogelijk afbeeldingen in te voegen, of te tekenen in de app. Dit maakt dat de prijs van de app wel aan de hoge kant is.

Kortom

Notably is een app die het erg eenvoudig maakt om notities te maken die automatisch met andere apparaten worden gedeeld door middel van Dropbox. De functies van de app zijn echter aan de magere kant, waardoor de prijs relatief hoog is.

© CIDimport

Developer: Derek Lyons

Prijs: € 3,99

Beoordeling: 7/10

6. Bento for iPad

Bento voor de iPhone en iPod Touch was één van de eerste apps die goed liets zien waartoe het iPhone OS in staat was met betrekking tot krachtige apps vol met opties.

Diezelfde app is nu verkrijgbaar voor de iPad. Het is een databaseprogramma van FileMaker voor consumenten om gegevens te ordenen, van bankpasjes tot aan recepten. Het programma heeft 25 sjablonen, inclusief handige hulpmiddelen voor takenlijsten, recepten, het plannen van gebeurtenissen en beheer voor kleine bedrijven en klanten. Bento synchroniseert draadloos met Bento 3 voor de Mac. Dit vergroot de mogelijkheden van Bento, maar de opzichzelfstaande iPad-app is krachtig genoeg om te bieden wat je nodig hebt, zonder computer. In combinatie met een Mac zal Bento je databases synchroniseren, zodat de exemplaren op je Mac en iPad beiden actueel zijn. Dit gebeurt via wifi, je iPad en Mac moeten zich binnen hetzelfde netwerk bevinden.

Kortom

Het is een fraaier ogend en eenvoudiger te gebruiken databaseprogramma dan de 'gewone' FileMaker.

© CIDimport

Developer: FileMaker Inc.

Prijs: € 3,99

Beoordeling: 8/10

7. 1Password for iPad

Om nog enigszins overzicht te houden in al je loginnamen en wachtwoorden die je nodig hebt om kenbaar te maken dat jij het écht bent, gebruiken velen één of enkele wachtwoorden. Vanuit veiligheidsoogpunt is dit niet wenselijk, maar zonder ondersteunende software zit er verder weinig anders op. 1Password kan dit voor je veranderen.

Je kunt met 1Password eenvoudig sterke wachtwoorden genereren en deze opslaan achter de viercijferige inlogcode (gevoelige informatie achter een tweede wachtwoord). Je hoeft nu dus maar één code en één wachtwoord te onthouden en 1Password onthoudt de rest van je wachtwoorden, die nu tenminste verschillend en sterk zijn.

Er is ook een Mac-, Windows-, iPhone- en Androidversie van 1Password beschikbaar. De Macversie is geïntegreerd met Safari en werkt minstens zo prettig, maar de simpele realiteit is dat je niet altijd op je eigen PC of Mac werkt en deze ook niet altijd bij je hebt. Het is wel mogelijk om elders bij je 1Passwordgegevens te komen via Dropbox, maar dit is enigszins omslachtig.

Kortom

De interface van 1Password is clean en overzichtelijk en de app is functioneel dik in orde.

© CIDimport

Developer: FileMaker Inc.

Prijs: € 3,99

Beoordeling: 8/10

8. Moleskine

Voor wie het merk niet kent: Moleskine produceert (papieren) agenda's en notitieboeken.

Deze app geeft het gevoel dat je een 'echte' Moleskine in handen hebt en de vormgeving is schitterend! Hij biedt bovendien een mogelijkheid die ontbreekt bij de concurrentie: je kunt bestaande of nieuwe foto's aan memo's toevoegen en gecombineerd opslaan. Ook de opties om te schetsen en labels toe te voegen, vormen een absolute meerwaarde ten opzichte van andere notitie-apps. Moleskine zou met kop en schouders boven de concurrentie kunnen uitsteken, ware het niet dat het mooie uiterlijk ten koste is gegaan van de techniek erachter. Daardoor werkt de app buitengewoon traag en is hij erg crashgevoelig in de door ons geteste versie. Daarbij komt dat het onhandig is dat je niet kunt typen in landscape, zodat je aangewezen bent op de onhandig kleine toetsjes die je in portretstand ziet.

Kortom

Vanwege de vormgeving, de uitgebreide functies en de potentie is Moleskine een eervolle vermelding waard, maar we smeken de makers om snel een update uit te brengen!

© CIDimport

Developer: Moleskine Srl

Prijs: gratis

Beoordeling: 7/10

9. Prezi Viewer

Prezi Viewer is een app waarmee je Prezi's kunt laten zien op je iPad.

Een Prezi is een presentatie waarbij je veel vrijheid hebt om de presentatie vorm te geven zoals jij dat wilt. Prezi is een concurrent van PowerPoint, maar biedt een aantal extra mogelijkheden. Zo is mogelijk om in te zoomen op een presentatie en bijvoorbeeld rondom trefwoord andere woorden neer te zetten. Prezi Viewer is een erg prettige app die goed gebruik maakt van het touchscherm van de iPad voor de navigatie. Zo kun je door met je vingers te knijpen inzoomen op de presentatie of door met je vinger te slepen het canvas bewegen. Wil je een Prezi maken, maak dan hier een account en ga aan de slag. Je krijgt de eerste 100MB opslagruimte gratis.

Developer: Prezi Inc.

Prijs: gratis

Beoordeling: 8/10


Met dank aan AppFish.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000