Consumenten testen de L’OR Barista-koffiemachine

Consumenten testen de L’OR Barista-koffiemachine

Geplaatst: 23 november 2023 - 09:02

Partnerredactie

De L’OR Barista van Philips belooft je met een druk op de knop één of zelfs twee kopjes koffie binnen een minuut. Is deze machine echt zo gebruiksvriendelijk en snel? We bekijken de ervaringen van vijf testers om een eerlijk beeld over dit apparaat te krijgen.

Partnerbijdrage – in samenwerking met L'OR Barista


Als onderdeel van de Kieskeurig.nl Koffiewijzer is deze L’OR Barista uitgebreid getest door minimaal vijf testers, die de koffiemachine twee weken hebben geprobeerd. Wil je meer weten over de testprocedure of over de resultaten van de andere deelnemende modellen? Klik dan op onderstaande knop!

De Kieskeurig.nl Koffiewijzer

16 koffiemachines getest door consumenten!

Met een druk op de knop 

De L’OR Barista heeft een beperkt aantal functies, maar is daardoor wel erg gemakkelijk in gebruik. Op de bovenkant van het apparaat bevinden zich drie knoppen waarmee je bepaalt hoeveel koffie je wilt. Tester Tom beschrijft: "De L’OR Barista biedt drie verschillende koffiehoeveelheden, waardoor je kunt kiezen tussen een sterke espresso, een ristretto of een normale kop koffie." Deze intuïtieve bediening wordt door de testers unaniem geprezen.

L'Or Barista met hand

© L'Or Barista

Snel en warm  

Philips belooft dat je binnen 60 seconden twee kopjes koffie klaar hebt staan. De testers schrijven dat het koffiezetten inderdaad lekker snel gaat: "De exacte tijd heb ik niet bijgehouden, maar voor mijn gevoel was die zo opgewarmd en had ik supersnel de koffie die ik wilde hebben. Altijd fijn dat je 's ochtends niet te lang hoeft te wachten", aldus Anjo.  

Over de temperatuur van de koffie zijn niet alle testers het eens. Tester Job vindt de koffie aan het begin nog wat te heet om te drinken, maar tester Tom vindt juist dat het wel wat warmer zou mogen: “Een klein minpunt is dat de koffie uit de L’OR Barista weliswaar smaakvol is, maar dat de temperatuur iets hoger zou mogen zijn. Ondanks dit minpuntje is de smaak van de koffie nog steeds bevredigend en komen de aroma’s goed tot hun recht." De andere drie consumenten zijn tevreden over de temperatuur.  

Twee tegelijk 

Dit koffieapparaat herkent zelf welk formaat koffiecups je gebruikt. Afhankelijk daarvan worden één of twee koppen koffie bereid. "Wat ik bijzonder handig vind, is dat je met XXL-cups dankzij de twee vulmonden twee kopjes koffie tegelijkertijd kunt zetten, zonder dat je hiervoor een aparte knop hoeft in te drukken. Dat is ideaal als je bezoek hebt of gewoon twee kopjes voor jezelf wilt", aldus Tom. De testers vinden het ook prettig dat het apparaat zichzelf na het bereiden van de koffie automatisch uitschakelt. Het maken van koffie met melk is met deze machine overigens niet mogelijk.   

Consumenten testen de L’OR Barista-koffiemachine-73763243

Weinig onderhoud 

De L’OR Barista heeft een waterreservoir van 0,8 liter, waardoor dat niet zo vaak hoeft te worden bijgevuld als van vergelijkbare apparaten. Het legen van het bakje met gebruikte cups is eenvoudig, maar tester Tom heeft wel ervaren dat je moet opletten dat de cupjes er niet uitvallen bij het verwijderen van het bakje. Tester René merkt op dat hij het fijn had gevonden als een melding of lampje aan zou geven dat het bakje cups vol is. De machine behoeft verder weinig onderhoud, en de losse onderdelen mogen in de vaatwasser worden gereinigd.  

Qua geluidsniveau scoort de L’OR Barista gemiddeld. Hoewel de machine geluid maakt tijdens het zetten van de koffie, is dat niet in die mate dat het als storend wordt ervaren.   

Design 

Wat betreft het design scoort de machine hoge ogen. De luxe uitstraling, mede dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en de stijlvolle kleuren (zwart en goud), zorgt ervoor dat de machine in bijna elke keukenomgeving past. De compacte vormgeving is ook een pluspunt, waardoor de machine niet veel ruimte in beslag neemt.  

Conclusie  

Over het algemeen zijn de testers zeer tevreden over de L'OR Barista, en daarom krijgt het apparaat gemiddeld een 9. Het gebruiksgemak, de snelheid en het design van dit apparaat worden bijzonder gewaardeerd. Het apparaat voldoet aan de verwachtingen en wordt gezien als een goede investering voor elke koffieliefhebber. 

Pluspunten 

  • Eenvoudige bediening 

  • Automatisch twee kopjes koffie bij XL-cup 

  • Groot waterreservoir 

  • Drie koffievariaties 

  • Koffie van goede temperatuur 

  • Sterkte en hoeveelheid koffie aan te passen  

Minpunten 

  • Cupbakje snel vol en geen melding daarvoor 

"Een fijne koffiemachine die goede koffie zet, verschillende mogelijkheden biedt en een goed design heeft."

- Job

De L'OR Barista scoort een 9!

Bekijk dit product op Kieskeurig.nl

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten