Consumenten testen: de Philips 5000 Series Blender - Betrouwbare keukenpartner

© Philips

Consumenten testen: de Philips 5000 Series Blender - Betrouwbare keukenpartner

Geplaatst: 10 juli 2024 - 08:27

Partnerredactie

Een blender is altijd handig, maar je zit natuurlijk niet te wachten op niet-gepureerde stukjes of ellenlange schoonmaaksessies. Met de Philips 5000 Series Blender heb je daar geen last van: de krachtige motor maalt alles fijn en de automatische schoonmaakfunctie bespaart je veel tijd en moeite. Wat vindt het Review.nl Testpanel van deze blender? Je leest het in dit artikel.

Partnerbijdrage - In samenwerking met Philips

Eerst even iets over het apparaat zelf. De 5000 Series is een stevige jongen onder de blenders. Dat komt door de ProBlend Plus-motor die in het apparaat is gebouwd. De motor levert maar liefst 1200 watt, twintig procent meer dan z'n voorganger. Daarmee maal je zonder problemen zelfs de hardste ingrediënten als bevroren fruit, ijsblokjes en noten razendsnel fijn.

De vernieuwde messen helpen daar natuurlijk ook bij. Ook de messen komen uit de ProBlend-serie. Ze zijn langer én scherper dan bij andere blenders. Zo mis je nooit meer een ingrediënt en hoef je niet bang te zijn voor stukjes in je soep, saus of smoothie. De geribbelde mengbekers helpen bij de circulatie: zo krijg je een ideale draaikolk en het perfecte resultaat. En het beste is: alle onderdelen kunnen worden losgemaakt, en kunnen zo de vaatwasser in. 

© Philips

Ook als je een smoothie of saus maakt voor het hele gezin, heb je aan de 5000 Series een goede. De bijgeleverde kan heeft een inhoud van twee liter, waarvan je driekwart kunt gebruiken voor de ingrediënten. Zo heb je in een mum van tijd een gezonde smoothie voor de hele familie. Met de handige stamper duw je bovendien alle ingrediënten in elkaar. Extra vloeistof toevoegen is bijna niet nodig, zó goed worden de producten vermalen.

Bovendien houd je altijd de controle met de variabele standen: je kunt de snelheid makkelijk aanpassen met de handige draaiknop. Ook beschikt de blender over een puls-stand, voor als je net even een beetje extra power nodig hebt.

Ben je klaar? Dan activeer je met een druk op de knop het automatische reinigingsprogramma. Voeg wat warm water en een beetje afwasmiddel toe, en de machine doet de rest.

Tot zover de specificaties. Wat vindt het Review.nl Testpanel van de Philips 5000 Series Blender? Dat lees je hieronder.

Algemeen

Natuurlijk draait het bij een blender vooral om het gebruiksgemak, maar laten we eens beginnen met het gebruik in algemene zin. Dat begint al bij de looks: "Ik vind hem er een stuk mooier uitzien dan oudere versies," zegt een tester, en een ander is het daarmee eens: "Het is ook nog eens een mooi design voor in de keuken."

Waar veel blenders nog weleens instabiel kunnen staan, is dat bij de 5000 Series absoluut niet het geval: "Hij staat stevig en stabiel op het aanrecht, mede door de zuignappen aan de onderkant." "Misschien wel het handigste kenmerk zijn de zuignappen," beaamt een ander, "die ervoor zorgen dat de blender stevig op zijn plek blijft staan."

Verder wordt de ruime, glazen kan als voordeel genoemd. "De stevige beker is erg groot en voelt goed aan, en dankzij de stevige messen kun je alle ingrediënten erin gooien." Dat benoemt een andere tester ook: "De grote kan is niet alleen mooi om te zien, maar absorbeert ook nog eens geurtjes."

Kracht

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het resultaat, en ook dat mag er bij de 5000 Series zijn. "Met zijn krachtige motor en drie standen is deze blender in staat om alles moeiteloos glad te maken: zelfs bevroren fruit en ijsblokjes worden met gemak gecrusht."

Dat beaamt een andere tester: "De motor is indrukwekkend, hij verpulvert ijs en bevroren fruit in een paar seconden en zorgt voor zijdezachte smoothies zonder klontjes." En een derde tester: "Soepen en smoothies hebben geen stukjes meer, en bevroren fruit en groenten worden met gemak fijngemalen."

Gebruiksgemak

Ook los van de krachtige motor is de Philips 5000 Series Blender makkelijk in gebruik. Zo wordt bijvoorbeeld de bijgeleverde stamper genoemd, waarmee je de ingrediënten op een veilige manier kunt aandrukken. "Je kunt hem in de kan steken om een luchtbel weg te krijgen zonder dat hij de messen raakt. Dat werkt ideaal!'

Het schoonmaken van de blender is een fluitje van een cent. "Met wat water en zeep en één druk op de knop maak je de blender schoon," zegt een tester. "Een uitkomst als je geen vaatwasser hebt." Daar is een andere reviewer het mee eens: "Hij is erg makkelijk schoon te maken, ook omdat bijna alle onderdelen los te schroeven zijn en in de vaatwasser kunnen."

Wat het geluid betreft, waren de meningen ietwat verdeeld. Een aantal testers vond de 5000 Series toch nog wat veel geluid maken, maar voor de meeste reviewers viel het juist mee: "Je hoort hem natuurlijk wel, maar dat mag ook. Het is zeker niet extreem luid."

Tot slot wordt de bijgeleverde app nog als voordeel genoemd: "De app, waar tips en recepten in staan, is ook erg handig."

Ontdek de Philips 5000 Series Blender

op Kieskeurig.nl

Conclusie

Een blender is een handig apparaat, maar een machine vinden die krachtig is, niet te veel geluid maakt, mooi op het aanrecht staat en ook nog eens zijn werk goed doet, is niet eenvoudig. Volgens het testpanel maakt de Philips 5000 Series een goede kans om als beste allrounder uit de bus te komen.

De krachtige motor wordt veel genoemd, en veel testers noemen het gladde resultaat, zonder stukjes. De bijgeleverde stamper zorgt voor een extra zacht resultaat. Natuurlijk maakt het apparaat geluid, maar voor veel testers bleef dat nog ruimschoots binnen de perken. Ook het schoonmaakgemak werd als voordeel beschouwd. Daarbij werden zowel de ingebouwde automatische functie als de vaatwasserbestendige onderdelen genoemd.

Al met al is de Philips 5000 Series Blender een mooi en krachtig apparaat met veel fijne functies, getuige ook de 8,6 die het Review.nl Testpanel als gemiddeld eindcijfer heeft gegeven. Om af te sluiten met de woorden van een van de reviewers: "Voor mij voelt het alsof er aan alle details is gedacht. Het is een mooie toevoeging in de keuken."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten