Waar voor je geld: 5 wasmachines met 11 of 12 kilo laadvermogen

© Monkey Business Images

Waar voor je geld: 5 wasmachines met 11 of 12 kilo laadvermogen

Geplaatst: 18 april 2024 - 10:26

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een wasmachine met een ruim vulgewicht van wel 11 of 12 kilo? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Beko B5WT512410W

Grote gezinnen hebben veel profijt van deze betaalbare wasmachine. De Beko B5WT512410W ondersteunt een vulgewicht tot maar liefst twaalf kilo. Daarnaast leent deze wasmachine zich ook goed voor kleine wasjes. Zo was je twee kilo kleding binnen een kwartier schoon. Nuttig wanneer je die vuile sportoutfit weer snel nodig hebt. Naast dit supersnelle Xpress-wasprogramma kun je op het Nederlandstalige bedieningspaneel onder meer kiezen voor Hemden, Jas/Dekbed, Sportkledij, Katoen en Synthetisch. Er is bovendien ook een energiezuinig wasprogramma. Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken gebruik je tot slot de StainExpert-modus.

De B5WT512410W presteert op een maximale centrifugeersnelheid van 1400 toeren. Verder kun je op een temperatuur van hoogstens negentig graden wassen. Ten opzichte van veel andere hedendaagse wasmachines maakt dit exemplaar iets meer geluid, namelijk 77 decibel tijdens het centrifugeren. Plaats hem dus bij voorkeur op een afgelegen plek, zoals een zolder of garage. Dit product is voorzien van het A-energielabel. Bij honderd wascycli bedraagt het opgegeven verbruik slechts 49 kilowattuur. Er geldt voor dit product momenteel een cashbackactie via de website van de fabrikant.

0

Powered by

logo

Samsung WW11BB704AGBS2

Voor een wasmachine met een riant vulgewicht van 11 kilo valt de aanschafprijs mee. Kies tussen een zwarte of witte uitvoering. Opvallend is het rustig ogende bedieningspaneel. Draai aan de hoofdknop om tussen de beschikbare wasprogramma’s te navigeren. De naam van het gekozen programma verschijnt op het display. Heb je weinig tijd, dan was je met de SuperSpeed-functie binnen een uur vijf kilo kleding schoon. Er is ook een speciaal stoomprogramma om hardnekkig vuil, bacteriën en allergenen te verwijderen.

Een pluspunt is het relatief lage geluidsniveau van hoogstens 72 decibel. Via een aanraakknop kies je de gewenste centrifugeersnelheid met een maximum van 1400 toeren. Hierdoor komt de gewassen kleding niet zo nat uit de trommel, zodat het droogproces korter duurt. Verder vallen de verbruikskosten erg mee. Ga voor honderd wasbeurten uit van een energieverbruik van zo’n 53 kilowattuur. Het apparaat voldoet daarmee aan de eisen van energielabel A. Een leuke bijkomstigheid is dat je het stroomverbruik met een app op je smartphone kunt monitoren. Verbind de wasmachine hiervoor met wifi. De Samsung WW11BB704AGBS2 valt bij Kieskeurig.nl-bezoekers goed in de smaak. Zij komen tot een gemiddelde beoordeling van een 9,1.

0

Powered by

logo

Whirlpool FFD 11469E BV BE

Veel goedkoper ga je een wasmachine met zo’n hoog vulgewicht niet vinden! In de trommel stop je namelijk tot elf kilo textiel. Daarnaast is het lage energieverbruik van 53 kilowattuur per honderd wasbeurten gunstig. De Whirlpool FFD 11469E BV BE is dan ook gecertificeerd met energielabel A. De prestaties zijn prima, al produceert het apparaat bij een maximale centrifugeersnelheid van 1400 toeren wel behoorlijk wat geluid. Houd rekening met een volumeniveau tot 76 decibel.

Het duidelijke bedieningspaneel spreekt voor zich. Zo selecteer je met de draaiknop bijvoorbeeld Gemengde was, Fijne was, Synthetisch, Wol, Zijde, Witte was, Katoen, Bedlinnen, Dekbedden of Sport. De keuze is dus reuze! Haastige mensen starten bovendien een extra snelle wascyclus van een halfuur. Daarnaast verdient het Steam Refresh-programma extra aandacht. Dankzij stoom kun je muf ruikende kleding even gauw opfrissen. Dit proces duurt slechts twintig minuten. Ben je de trommel na afloop van een wasprogramma vergeten uit te laden? Activeer dan FreshCare+, zodat de kleding weer lekker ruikt.

0

Powered by

logo

Lees ook: Het ideale vulgewicht voor jouw wasmachine

LG F4WR3011S3W

De breed verkrijgbare LG F4WR3011S3W is goed voor een vulgewicht van elf kilo. Voor wasmachinebegrippen valt het geluidsniveau op de hoogste centrifugeersnelheid mee. Ga uit van 71 decibel op een toerental van 1400 rotaties per minuut. Bovendien is dit energielabel A-gecertificeerde witgoedproduct zéér energiezuinig. Draai je honderd wasjes, dan verbruikt het apparaat maar 47 kilowattuur. De F4WR3011S3W kiest aan de hand van een laadsensor op eigen houtje de optimale wastijd.

Met de draaiknop selecteer je eenvoudig de gewenste wascyclus. Alle reguliere wasprogramma’s zijn beschikbaar. Daarnaast zijn het energiezuinige en extra snelle programma het vermelden waard. Met laatstgenoemde optie kun je binnen een kwartier enkele kledingstukken wassen. Heeft een gezinslid last van een allergie, zoals voor huisstofmijt? Volgens de fabrikant verwijdert de aanwezige stoomfunctie nagenoeg alle allergenen. Selecteer in dat geval het Anti-Allergie-programma.

0

Powered by

logo

ASKO W4114C.W/3

Bij huishoudens met spelende en/of sportende gezinsleden komt de ASKO W4114C.W/3 goed van pas. Deze wasmachine voert zand zo snel mogelijk af, waardoor de gewassen kleding minder gauw slijt. De Zweedse fabrikant ontwikkelt producten met een lange verwachte levensduur. Zo bevat de deur geen rubber, omdat dit materiaal volgens het merk relatief snel stukgaat. De trommel rust op vier schokdempers, zodat de behuizing tijdens het centrifugeren minder trilt. Daarnaast verminderen deze dempers het geluidsniveau. Op een toerental van 1400 rotaties per minuut produceert de wasmachine 72 decibel.

De W4114C.W/3 heeft een ruime deuropening met een diameter van 31 centimeter. Zo vul je de trommel moeiteloos met maximaal elf kilo kleding. Opvallend is het nogal smalle bedieningspaneel. Dat bestaat uit een draaiknop, enkele druktoetsen en een breed display. Je kunt alle textielsoorten wassen. Ruikt jouw kleding muf? Gebruik dan het speciale stoomprogramma van twintig minuten om de boel even op te frissen. Er is ook een extra hygiënisch programma om bijvoorbeeld babykleding en beddengoed grondig te reinigen. Het product is voorzien van energielabel A. Bij honderd wascycli bedraagt het stroomverbruik 53 kilowattuur.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten