Waar voor je geld: 5 betaalbare robotstofzuigers met een dweilfunctie

© iRobot

Waar voor je geld: 5 betaalbare robotstofzuigers met een dweilfunctie

Geplaatst: 14 mei 2024 - 16:59

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een goede robotstofzuiger die ook nog eens kan dweilen? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

iRobot Braava Jet m6

Deze betaalbare robot kan stofzuigen én dweilen. Voor laatstgenoemde optie heeft de voorzijde een sproeisysteem. Vuile vlekken op tegels, laminaat, hout en andere harde vloeren zijn daarmee verleden tijd. In de productdoos vind je ook twee afneembare dweilen en evenzoveel droogdoeken. Handig is dat de iRobot Braava Jet m6 vanwege zijn compacte vierkante vorm ieder hoekje kan bereiken. Dankzij zijn geringe hoogte komt hij bovendien moeiteloos onder kasten, tafels en overige meubels. Een volgeladen accu heeft een werktijd van ongeveer negentig minuten.

Als het apparaat met wifi is verbonden, bepaal je in een smartphone-app welke kamer(s) je onder handen wilt laten nemen. Na afloop van de klus keert de robot vanzelf terug naar het laadstation. Je kiest in de app desgewenst een schoonmaakschema, waarna de Braava Jet m6 volautomatisch zijn werk doet. Stel bijvoorbeeld in dat de robot onder werktijd schoonmaakt en kom thuis in een schoon huis! Dagje thuiswerken? Het maximale geluidsniveau van 35 decibel valt gelukkig mee!

0

Powered by

logo

Dreame D9 Max

Dreame bewijst met zijn D9 Max dat een robotstofzuiger inclusief dweilfunctie helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Bovendien zijn de specificaties ook nog eens dik in orde. Zo heeft de oplaadbare accu een respectabele capaciteit van 5200 mAh. Volgens de fabrikant komt de werktijd daarmee uit op zo’n 150 minuten. Verder ondersteunt het apparaat een hoge zuigkracht van 4000 Pa. Je hebt hierbij keuze tussen vier niveaus. Zodra deze huishoudhulp tapijt tegenkomt, verhoogt hij op eigen houtje de zuigkracht. Dankzij een sensor valt deze robot niet van de trap.

Stof, kruimels en overig vuil komen terecht in een reservoir van 0,57 liter. Dat dien je dus regelmatig te legen. Voor de dweilfunctie zijn er herbruikbare microvezeldoeken bijgesloten. Zoals je van een moderne robotstofzuiger mag verwachten, laat ook dit apparaat zich bedienen met een smartphone-app. Aan de hand van het gerenommeerde LiDAR-lasersysteem creëert de D9 Max van elke ruimte een virtuele plattegrond. Op basis daarvan berekent het apparaat een optimale route zonder daarbij obstakels te raken.

0

Powered by

logo

AEG AR61UW1DG

Zoek je een betrouwbare robotstofzuiger van een bekende witgoedspecialist? De AR61UW1DG heeft interessante eigenschappen zonder dat je daarvoor meteen de hoofdprijs betaalt. De accu is goed voor een werktijd tot ongeveer twee uur. Woon je nogal groot? Geen probleem, want de AR61UW1DG gaat na een verse oplaadbeurt automatisch verder waar hij was gebleven. In de app op je smartphone kun je precies zien welke vloeren er zijn gestofzuigd en/of gedweild. Stel ook in op welke dagen en tijdstippen je de kamers wilt laten schoonmaken.

Haren, zand, kruimels en zelfs rijstkorrels belanden resoluut in het reservoir van 0,22 liter. De AR61UW1DG is namelijk geschikt om middelgroot tot groot vuil op te zuigen. Fijnstof komt met de geïntegreerde dweilfunctie aan de beurt. Om de batterij te ontlasten, kan deze robot optioneel tegelijkertijd stofzuigen en dweilen. Zo geniet je eerder van een schoon huis! Je geeft in de app aan hoeveel water je tijdens het dweilen wilt gebruiken. Prettig is het lage gewicht van 2,9 kilo. Hierdoor gebruik je de stofzuiger zo nodig makkelijk op meerdere verdiepingen.

0

Powered by

logo

Lees ook: Stofzuigen zonder moeite: 5 tips om alles uit je robotstofzuiger te halen

Philips HomeRun 3000 Series Aqua

Deze luxe robotstofzuiger is in een zwarte en witte uitvoering verkrijgbaar. Daarnaast kun je dit product tegen een meerprijs eventueel inclusief leegstation kopen (zwart/wit). In dat geval leegt de HomeRun 3000 Series Aqua zichzelf automatisch, zodat je er minder omkijken naar hebt. Op basis van het vloertype bepaalt de robot de zuigkracht van maximaal 4000 Pa. Op tapijt of een vloerkleed schakelt het apparaat bijvoorbeeld een tandje bij. Stofzuigen en dweilen gebeurt overigens tegelijk, zodat je meteen profiteert van een schone vloer. De behuizing is nog geen tien centimeter hoog. Hierdoor kan de robot makkelijk onder diverse obstakels schoonmaken.

De Nederlandstalige Philips HomeRun-app bevat duidelijke instructies en video’s, waardoor nieuwe gebruikers alle functies eenvoudig leren kennen. Bepaal in de app of je de vloer nat en/of droog wilt reinigen. Verder start je desgewenst een intensieve schoonmaaksessie, bijvoorbeeld voor in de keuken. Deze huishoudelijke hulp gebruikt het welbekende LiDAR-lasersysteem om alle ruimtes in kaart te brengen. Hierdoor slaat de robotstofzuiger geen enkele plek over. Een pluspunt is de lange opgegeven accuduur van 200 minuten. Volgens Philips is de HomeRun 3000 Series Aqua daarmee geschikt voor een vloeroppervlakte tot wel 185 vierkante meter. Benieuwd naar wat andere gebruikers van deze robotstofzuiger vinden? Lees dan hier enkele onafhankelijke reviews.

0

Powered by

logo

Eufy RoboVac L35 Hybrid

Als je een robotstofzuiger met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding zoekt, ben je bij dit exemplaar van Eufy aan het juiste adres. De onderzijde heeft twee ronddraaiende borstels met lange haren, waarna het vuil in de zuigmond terechtkomt. De geïntegreerde natte dweil verwijdert vervolgens de laatste resten fijnstof. Ondanks het relatief lage prijskaartje ondersteunt de RoboVac L35 Hybrid lasernavigatie. Daarmee genereert het apparaat een virtuele plattegrond en kiest het zelfstandig een efficiënte route door de woning. Ga uit van een werktijd van zo’n 145 minuten op een enkele acculading.

Voor het instellen van een (geautomatiseerd) schoonmaakschema gebruik je een smartphone-app. Hierin bepaal je ook de gewenste zuigkracht met een maximum van 3200 Pa. Je kiest tussen vier standen. Een leuk extraatje is dat je deze robotstofzuiger met je stem kunt aansturen. Dat werkt via de dienst Google Assistent. Onder de productnaam RoboVac L35 Hybrid+ is het apparaat ook inclusief leegstation te koop.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten