Roomba Combo j7+ belooft je tapijt droog te houden

Roomba Combo j7+ belooft je tapijt droog te houden

Schoonmaken

Geplaatst: 28 september 2022 - 05:07

Aangepast: 13 februari 2023 - 10:13

Wesley Akkerman

iRobot kondigt vandaag de Roomba Combo j7+ aan: een 2-in-1-robotstofzuiger die ook de taak van het dweilen uit handen neemt. Dat doen wel meer huishoudstofzuigers, maar het bedrijf belooft dat dit model je kleed en je tapijt droog houdt tijdens de schoonmaakbeurt.

De Roomba Combo j7+ kan overweg met allerlei soorten ondergronden. Denk dan aan verschillende soorten kleden en tapijten, maar ook harde vloeren. Waar deze huishoudhulp in uitblinkt is dat hij tijdens het schoonmaken twee taken kan uitvoeren: stofzuigen én dweilen.

 

Nu is dat an sich geen bijzonder principe. Want er bestaan al robotstofzuigers die ondertussen ook een natte dweil over de vloer trekken. En anders zijn er natuurlijk nog de specifieke robotdweilers. Maar voor deze twee type producten geldt dat je altijd moeite moet doen om ervoor te zorgen dat je spullen in huis droog blijven. Zo moet je handmatig binnen de app een omgeving afbakenen, zodat de machine niet over het kleed gaat. Verder moet je bij combinatiesystemen het doek voor het dweilen handmatig toevoegen en verwijderen.

Roomba Combo j7+ doet het anders

 

Maar de Roomba Combo j7+ doet het net even anders. Dit combinatieapparaat heeft een ingebouwde dweillap die automatisch omhoog en omlaag gaat wanneer dat nodig is. Detecteert het systeem een kleed of tapijt? Dan gaat de dweil vanzelf omhoog. Merkt de Roomba dat de ondergrond hard en dus veilig is? Dan komt die dweil naar beneden.

De robotstofzuiger dweilt ook.

Die slimmigheid is te danken aan iRobot OS 5.0 van het bedrijf, dat samenwerkt met het PrecisionVision Navigation-systeem. Zo kan de robot uitvogelen waar die is en waar die tegenaan kijkt. Dat systeem introduceerde de fabrikant al eerder en is in staat allerlei veelvoorkomende spullen op de grond te vermijden (zoals draden en sokken). Ook kun je hierdoor de stofzuiger een specifieke ruimte laten schoonmaken.

 

Je bedient de iRobot Roomba Combo j7+ via de app of middels stemcommando’s, via Google Assistent, Siri en Amazon Alexa. Daardoor is het bijvoorbeeld op iOS mogelijk een favoriet commando in te stellen, zoals “Hé Siri, maak schoon na het eten”. Dan kan de stofzuiger de eetkamer of het gebied rondom de eettafel even een schoonmaakbeurt geven. Verder is het zo dat dit model geleverd wordt met de Clean Base, waardoor die de opvangbak in het apparaat zelf leegzuigt.

Prijs en beschikbaarheid

 

De Roomba Combo j7+ met Clean Base Automatic Dirt Disposal kost 999 euro en is vanaf 4 oktober verkrijgbaar via de officiële website en zal per 7 oktober te koop zijn bij Coolblue. De Roomba Combo j7 is ook verkrijgbaar zonder Clean Base en kost dan 799 euro.


Toe aan een robotstofzuiger? Bekijk het aanbod op Bol.com

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000