Xiaomi breidt assortiment in Nederland uit met (robot)stofzuigers

Xiaomi breidt assortiment in Nederland uit met (robot)stofzuigers

Geplaatst: 5 oktober 2022 - 09:30

Aangepast: 13 februari 2023 - 10:13

Joris Peterse

Tijdens een perspresentatie heeft Xiaomi bekendgemaakt nieuwe producten ook in Nederland uit te brengen. Niet alleen gaat het om bekende producten als smartphones, tablets, sporthorloges en in-ears. Ook brengt Xiaomi andere productgroepen op de Nederlandse markt, waaronder een smart-tv, steelstofzuiger en robotstofzuiger.

In Nederland verkoopt het Chinese merk Xiaomi vooral smartphones. In andere landen, met name in Azië, verkoopt het merk een breed scala aan producten. Niet alleen het voorspelbare, zoals draadloze in-ears, tablets en sportarmbandjes. Het aanbod van producten is enorm divers, van luchtfilterapparaten tot elektrische tandenborstels en keukenapparatuur. Alle Xiaomi producten hebben in gemeen dat ze verbonden zijn en daarmee via een smartphone te koppelen. Tijdens een persaankondiging maakt Xiaomi bekend dat het zijn assortiment in Nederland gaat uitbreiden.

Eerst de smartphones

De aankondiging van Xiaomi laat de meeste aandacht uitgaan naar de smartphones. De Xiaomi 12T en Xiaomi 12T Pro zijn al een tijdje in China verkrijgbaar, maar worden nu ook hier uitgebracht. Xiaomi probeert de smartphones vooral op te laten vallen op cameragebied door met indrukwekkende specificaties te komen en vele lenzen. Zo heeft de Xiaomi 12T Pro (749 euro) een 200 megapixel primaire camera, een zoomlens en een groothoeklens.

Ook de reguliere Xiaomi 12T (599 euro) heeft een meervoud aan lenzen en megapixel. Alhoewel dat laatste niet opgaat voor de macrocamera van twee megapixel, die er waarschijnlijk meer zit voor marketingdoeleinden.

Xiaomi breidt assortiment in Nederland uit met (robot)stofzuigers-22438306

De "nieuwe" Xiaomi 12T.

Om de achterstand op cameragebied op Samsung, Apple en Google te verkleinen is Xiaomi onlangs een samenwerking met Leica aangegaan. Het cameramerk wist enkele jaren terug in samenwerking met Huawei deze aansluiting te vinden. Helaas is deze samenwerking nog niet terug te zien in deze Xiaomi 12T-smartphones.

Naast de camera laat Xiaomi de 12T-smartphones ook opvallen door de snelle chipset, grote accu en de razendsnelle oplaadtechnologie.

Golf aan Xiaomi-producten

Naast de smartphones presenteert Xiaomi ook een toegankelijke Androidtablet van 279 euro, de Redmi Pad. De Smart Band 7 Pro van 99 euro is het luxe Fitbit-alternatief van Xiaomi en de Redmi Buds 4 en Redmi Buds 4 Pro de AirPods-alternatieven. Overigens maakte Xiaomi nog niks bekend over de prijs en verkrijgbaarheid van deze in-ears.

Tot dusver een voorspelbaar verhaal. Maar het assortiment wordt uitgebreid. De Xiaomi TV Q2 is een 50 inch smart-tv die vanaf 599 euro verkrijgbaar is. Welke beeldformaten nog meer verkrijgbaar zullen zijn is nog niet bekend.

Ook voor het huishouden komt Xiaomi met nieuwe producten. De Xiaomi Robot Vacuum X10+ is een robotstofzuiger van 899 euro die gelijktijdig ook de vloer dweilt. De steelstofzuiger van Xiaomi, de Truclean W10 Wet Dry Vacuum Series is een steelstofzuiger van 599 euro die eveneens beide taken op zich neemt.

 

Xiaomi breidt assortiment in Nederland uit met (robot)stofzuigers-22438308

© ID.nl

De steelstofzuiger van Xiaomi dweilt ook meteen.

Verkrijgbaarheid wordt zorgenkind

Hoewel het aanbod wordt verbreed is de verkrijgbaarheid nog wel een zorgenkindje. De telefoons zijn breed verkrijgbaar bij verschillende (web)winkels. De overige producten worden vooralsnog alleen aangeboden in de webwinkel van Xiaomi zelf. Tot dusver laat deze webwinkel nog wat steken vallen qua aanbod, beschikbaarheid en beperkte voorraden.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten