Zo stel je de wereldklok in op de iPhone

© PXimport

Zo stel je de wereldklok in op de iPhone

Geplaatst: 12 mei 2015 - 10:25

Aangepast: 14 december 2022 - 12:24

Redactie ID.nl

De Klok-app op de iPhone bevat een aantal praktische functies. Naast de wekker is vooral de wereldklok handig in het gebruik.

Om de tijd te zien kijken we tegenwoordig gewoon op onze iPhone. Ondanks een onhandige bug in het verre verleden vertrouwen we blind op deze klokfunctie. De lucky few spieken misschien al op hun nieuwe Apple Watch. De Klok-app bevat ook een wereldklok, waarop je de tijden in verschillende steden kunt bekijken. Lees ook: Apple Watch - Heeft Apple opnieuw succes in handen?

Zo stel je de wereldklok in op de iPhone:

- Open de Klok-app

- Ga naar het tabblad Wereldklok

- Druk op het plus-pictogram rechts boven aan het scherm

- Selecteer de stad waarvan je de tijd wilt zien

De Klok-app is ook bereikbaar via het Bedieningspaneel. Open het paneel door van onder aan het scherm naar boven te vegen en tik op het Klok-pictogram. Eigenlijk is dit een snelkoppeling naar de Timer-functie in de Klok-app, maar door op het pictogram Wereldklok te tikken kom je weer op de juiste plek.

Steden kiezen

Met de selectie van de steden moet je er rekening mee houden dat het om tijdzones gaat en niet om letterlijk alle steden. Wil je bijvoorbeeld liever Rotterdam dan Amsterdam in beeld, dan heb je pech gehad.

De verschillende steden komen onder elkaar in een lijst, in de volgorde waarin je ze hebt toegevoegd. Tik op Wijzig om in de bewerkstand te gaan, zodat je de plaatsnamen naar de gewenste positie kunt slepen. Druk je op het min-pictogram, dan verdwijnt de stad uit de lijst.

Digitaal of analoog

Rechts naast de stad wordt de lokale tijd weergegeven. Is de achtergrond van de klok zwart, dan is in die plaats de zon al ondergegaan. Door op de klok te tikken wissel je tussen een analoge en digitale weergave van de tijd. Heb je een iPhone 6 of iPhone 6 Plus, dan kun je het apparaat kantelen om in de landschapmodus een wereldkaart weer te geven met lokale tijden en het weer.

© PXimport

Op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus is deze weergave mogelijk.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten