Shortcuts watchOS 7 werken prima zonder iPhone

© PXimport

Shortcuts watchOS 7 werken prima zonder iPhone

Geplaatst: 20 juli 2020 - 01:54

Aangepast: 14 december 2022 - 13:09

Wesley Akkerman

Apple heeft bevestigd dat de nieuwe Shortcuts-functionaliteit voor watchOS 7 gewoon lokaal werken op de smartwatch. Je hebt hiervoor dus geen gekoppelde iPhone nodig. Dat is goed nieuws voor iedereen die vindt dat de constante connectie tussen Apple Watch en iPhone zorgt voor te veel energieverbruik.

Mocht je het gemist hebben: Apple heeft in juni, tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC20, de volgende update voor watchOS gepresenteerd. Dat is natuurlijk watchOS 7. Een nieuwe mogelijkheid van het besturingssysteem voor de Apple Watch is de mogelijkheid Shortcuts, of opdrachten, lokaal te hebben draaien.

watchOS 7 is nu beschikbaar als bèta en testers van dit moment hebben opgemerkt dat Shortcuts ook prima werken zonder een gekoppelde iPhone of wanneer de companion iPhone uitgeschakeld is. Echter, destijds was niet helemaal duidelijk waarom dit nou zo werkte. Was het een bug of een feature? Soms zit er een dunne lijn tussen beide opties, maar in dit geval is er een duidelijke verklaring.

Bij sommige sportscholen kun je een Apple Watch krijgen als je een jaar lang groepslessen volgt.

© PXimport

Shortcuts watchOS 7 werken lokaal

Apple heeft namelijk bevestigd wat er aan de hand is. Het is juist de bedoeling dat die Shortcuts zonder een gekoppelde iPhone. Dat heeft het bedrijf uit Cupertino bevestigd op een WWDC-ontwikkelaarspagina. Het gaat dan om de volgende tekst:

Shortcuts are a natural fit on Apple Watch, allowing people to get things done with just a tap — even from a complication. Bring your app's intents to the wrist: We'll help you optimize your shortcuts performance, understand how intents can be routed from watchOS to iOS, explore the latest interaction and presentation interfaces, and examine how the Shortcuts app manages shortcuts and intents for Apple Watch.

Het idee hierachter is dat de functionaliteit van een iOS-app dus wordt overgebracht naar het watchOS. Soms kan de complete functionaliteit niet overgebracht worden, waardoor je met kernfuncties te maken krijgt. Maar het is desondanks een belangrijke ontwikkeling die ervoor zorgt dat je Apple Watch steeds waardevoller wordt als zelfstandig apparaat.

Op de pagina voor ontwikkelaars is ook een video te zien waarin de mogelijkheden uitgelegd worden. Hoewel watchOS 7 dus prima in staat is Shortcuts lokaal te draaien, kun je er nog steeds voor kiezen een iPhone te koppelen. Het voordeel daarvan is dat je smartwatch een back-up heeft voor wanneer iets fout gaat. Gaat er iets mis, dan kan watchOS 7 terugvallen op je iPhone met een recente versie van iOS, waardoor je nog steeds toegang krijgt tot hetgeen je wilde bereiken.

Er is nu een bètaversie van de nieuwste versie van het watchOS beschikbaar. In de herfst moet de update voor iedereen beschikbaar komen. Om je Apple Watch te updaten, heb je altijd de meest recente versie van iOS nodig. Voor de herfst staat tevens de release van iOS 14 gepland.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000