Zo maak je Facebook meer privé

© PXimport

Zo maak je Facebook meer privé

Geplaatst: 11 november 2014 - 08:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:07

Redactie

Facebook is een geweldige dienst, maar soms wil je niet dat iedereen op het internet kan zien wat je erop zet. Gelukkig heeft Facebook onlangs een Privacy Check-Up tool gelanceerd waarmee je ervoor kunt zorgen dat niemand je gegevens ziet tenzij je daar toestemming voor geeft.

Als je je zorgen maakt dat een potentiële werkgever je gênante selfies ziet, of als je niet wilt dat je oma kan zien wat je in het weekend uitspookt, dan is hier een stap-voor-stap handleiding over hoe je Facebook privé kunt maken, en bovendien laten we zien hoe je mensen kunt verwijderen als vriend.

Stap 1

Wanneer je facebook.com opent zie je rechts van je notificaties je een icoontje staan dat op een hangslot lijkt. Als je daarop klikt wordt er een lijst met privacy snelkoppelingen geopend waarmee je kunt aanpassen wie kan zien wat je op Facebook post.

© PXimport

Als je op de eerste optie klikt wordt de privacy wizard geopend. Deze wizard leidt je door de verschillende manieren om aan te passen welke delen van je profiel voor iedereen zichtbaar zijn.

Stap 2

De eerste optie is om te bepalen wie de status updates, foto's en check-ins die je plaatst kan zien. In het veld zal Vrienden of Iedereen staan, en als je erop klikt wordt er een menu geopend waarin je de gewenste instelling kunt selecteren.

© PXimport

Je kunt ook op Meer opties klikken als je het publiek verder wilt beperken, zoals mensen in een specifieke groep of locatie. Ook kun je hier aangeven welke mensen je posts niet mogen zien.

Stap 3

Als je op Volgende klikt, kun je de instellingen wijzigen voor de apps die aan je Facebook account gelinkt zijn.

© PXimport

Hier kun je een menu openen waarin je kunt aanpassen wie elke app kan zien, en de posts die de apps op je tijdlijn kunnen plaatsen.

Je kunt ook op het kruisje klikken om ongebruikte apps geheel van je Facebook te verwijderen.

Stap 4

Het laatste onderdeel is je profielgedeelte, waarin alle gegevens staan over waar je gewerkt hebt, gewoond hebt, of naar school bent geweest.

© PXimport

Naast elke instelling staat een menu zoals hierboven, en je kunt de instellingen voor elk item naar wens aanpassen.

Als je eenmaal klaar bent, hoef je alleen maar op Voltooien te klikken om de wizard af te sluiten.

Stap 5

Is er iemand waarvan je niet wilt dat hij of zij je kan contacteren of je informatie kan zien, dan kun je hem of haar verwijderen als vriend door op hetzelfde icoon te klikken als waarmee je de privacy instellingen opent. Klik op de vierde optie van boven met de naam Hoe zorg ik dat iemand me niet meer lastigvalt?

© PXimport

Er verschijnt dan een veld waarin je de naam of e-mail van de gebruiker die je wilt vermijden kunt typen. Klik vervolgens op Blokkeer.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000