Zo kun je iemand op LinkedIn blokkeren

© PXimport

Zo kun je iemand op LinkedIn blokkeren

Software

Geplaatst: 14 april 2022 - 04:45

Aangepast: 17 november 2022 - 09:54

Dirk Schoofs

Wanneer je niet wilt dat bepaalde mensen je LinkedIn-profiel zien, kun je ze net als op Facebook blokkeren. Dat is niet moeilijk en je kunt dit zowel op de desktop doen als op je smartphone. Weinig kans dat je ooit het officiële maximum bereikt van profielen die je mag blokkeren. Dat is namelijk vastgesteld op 1400. Laten we beginnen met één iemand op LinkedIn blokkeren.

Via desktop

Maak je geen zorgen dat je scheef wordt bekeken door iemand die je op je zwarte lijst zet. Die persoon komt dat nooit te weten. LinkedIn stuurt hem of haar geen notificatie en zelfs als je de persoon hebt geblokkeerd via diens profielpagina zal dit bezoek nooit zichtbaar zijn. Als je iemand via de computer wilt blokkeren, surf je naar www.linkedin.com en log je in op je account. Open daarna het profiel van de gebruiker die je wilt blokkeren. 

Met een klik op de knop Meer kun je bij de knop Melden/blokkeren. Daarna moet je deze keuze nog een keer bevestigen door nog eens op de knop Blokkeren te klikken. 

© PXimport

Via mobieltje

Op een iPhone, iPad of Android-toestel open je uiteraard eerst de LinkedIn-app op je telefoon. Selecteer vervolgens het profiel van de persoon waarvoor je je profiel wilt verbergen. Tik op het scherm van het gebruikersprofiel op de knop met de drie stippen naast de knop Bericht. Ook hier selecteer je Melden of blokkeren en ook nu bevestig je de keuze. 

Deblokkeren

Als je een LinkedIn-gebruiker wilt deblokkeren, moet je eerst naar de lijst met alle geblokkeerde personen. Het gemakkelijkste gaat dat via de computer en de LinkedIn-website. Onder je profielfoto klik je op het pijltje naar beneden. Dan open je Instellingen en privacy. In de linkerkolom selecteer je de rubriek Zichtbaarheid. Hierdoor splitst deze rubriek zich op in twee onderdelen. 

Kies de optie Zichtbaarheid van uw profiel en netwerk. Rechts zie je de optie Blokkeren. Als je daarop klikt, krijg je de lijst te zien van mensen die je hebt geblokkeerd. Klik op de knop Deblokkeren naast de naam van de persoon. LinkedIn zal vragen naar je wachtwoord en daarna moet je nog eens op Lid deblokkeren klikken. 

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000