Zo kun je alle Google-gegevens downloaden en verwijderen

© PXimport

Zo kun je alle Google-gegevens downloaden en verwijderen

Geplaatst: 14 augustus 2017 - 07:16

Aangepast: 24 november 2022 - 12:39

Chwhynny Overbeeke

Google weet ontzettend veel over ons. Deze data wordt door Google gebruikt om een gepersonaliseerde gebruikerservaring aan te bieden, maar ook om bijvoorbeeld doelgerichter te kunnen adverteren. Hier laten we zien hoe je je verzamelde Google-gegevens kunt inzien, downloaden, en verwijderen.

Je Google data downloaden

Om de gegevens die Google via haar eigen producten en diensten over jou verzameld heeft te downloaden, moet je op deze webpagina zijn. Log in met je Google-account en kies welke Google-producten je wilt archiveren. Je kunt per product details en opties selecteren door op het omlaag wijzende pijltje te klikken. Klik op Volgende om verder te gaan.

Nu moet je een bestandstype kiezen voor de download. Om ervoor te zorgen dat het bestand niet te groot wordt, kun je het archief opsplitsen. Het archief kan vervolgens via een downloadlink naar je e-mailadres verzonden worden, of je kunt het archief toevoegen aan de clouddiensten Google Drive, Dropbox of Microsoft OneDrive.

Google data inzien

Google houdt data bij over je internetgedrag en -activiteiten. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je met een Google-account ingelogd bent op een app of dienst, op zowel desktop als smartphone. Voorbeelden van data die wordt bijgehouden zijn je zoekopdrachten, welke video’s je op YouTube bekeken hebt, je locatiegeschiedenis, enzovoorts.

Deze informatie kun je bekijken via de Mijn activiteit pagina. De gegevens kunnen gefilterd worden op datum of product, zodat je sneller je gegevens kunt doorzoeken.

© PXimport

Google data verwijderen

Deze data kan volgens Google niet door derden worden ingezien, maar sommige mensen willen het toch liever gewoon verwijderen. Dit kun je doen door op de Mijn activiteit pagina in te loggen met je Google-account. Klik op het hamburgermenu en selecteer Activiteit verwijderen op basis van. Klik op het drop-downmenu en kies Aangepast of Onbeperkt. Klik op Voor en kies de huidige datum. Vervolgens worden alle gegevens verwijderd.

Als je überhaupt niet wilt dat Google dergelijke data verzamelt, moet je op de Mijn activiteit pagina inloggen met je Google-account en in het hamburgermenu Activiteitsopties selecteren. Hier kun je alle soorten informatie die je niet met Google wilt delen uitschakelen. Kies in de pop-up de optie Onderbreken om het verzamelen van de data volledig uit te schakelen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000