Zo gebruik je de nieuwe emoji's van Facebook

© PXimport

Zo gebruik je de nieuwe emoji's van Facebook

Geplaatst: 24 februari 2016 - 13:15

Aangepast: 24 november 2022 - 11:49

Lub Snoek

Een langgekoesterde wens van veel Facebook-gebruikers is in vervulling gegaan: er zijn nu alternatieven voor de bekende 'likes' geïntroduceerd. Maar hoe werken deze nieuwe emoji's nou precies? En wat betekenen ze?

Hoe gebruik je de nieuwe emoji's op Facebook?

Als je met je cursor twee seconden op de Leuk-knop (het duimpje) hangt, verschijnen er (naast de Leuk-knop zelf) nu vijf nieuwe emoji's waar je uit kunt kiezen. Deze icoontjes staan voor verschillende emoties, en die kan je gebruiken om genuanceerder te laten weten wat je van een specifiek Facebook-bericht vindt. Klik op de emoji en je laat eenvoudig weten welke emotie het bericht bij je oproept. Lees ook: Snel veel pagina's unliken op Facebook.

Met deze emoji's kun je op Facebook nu laten weten wat je vindt:

[list type="bullets"]

Duimpje: Ik vind dit bericht leuk

Hartje: Ik vind dit bericht geweldig

Lachende emoticon: Ik vind dit bericht grappig

Emoticon met open mond: Ik ben verbluft door dit bericht

Emoticon met traan: Ik word verdrietig van dit bericht

Boze emoticon: Dit Facebook-bericht maakt me boos[/list]

Hoe werken de nieuwe emoji's van Facebook?

Onder ieder Facebook-bericht zie je vanaf nu op een nieuwe manier weergegeven hoeveel 'Vind ik leuks' er zijn uitgedeeld. Naast een cijfer (naast het bekende duimpje) dat het aantal likes weergeeft, kan je door over de verschillende emoji's te zweven met je muis zien wie er met de verschillende emoji's heeft gereageerd.

De nieuwe emoji's worden gedurende de komende dagen uitgerold over alle verschillende platformen. Het kan dus zijn dat je niet direct de nieuwe icoontjes ziet in de browser-versie, en de apps voor smartphones en tablets moet je eerst van de nodige update voorzien.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten