Versleutelde berichten sturen met Confide

© PXimport

Versleutelde berichten sturen met Confide

Geplaatst: 14 augustus 2018 - 03:07

Aangepast: 14 december 2022 - 13:37

Dirk Schoofs

Iedere keer dat je een sms of een bericht verstuurt via internet, volgt je boodschap communicatielijnen die jij niet zelf beheert. En het feit dat je geen crimineel bent, wil niet zeggen dat je niet geeft om je privacy. Met Confide hebt je een vertrouwelijke messenger die versleutelde, zelfvernietigende en screenshotbestendige berichten verstuurt.

Beide partijen

Op www.getconfide.com haal je de installer binnen voor deze ultra-veilige messenger. Er zijn versies voor macOS, Windows, iOS en Android. Je kunt de download-link volgen, voor smartphones is er ook een QR-code om meteen de juiste versie op te halen. Nadat de installer zijn ding heeft gedaan, moet je een account aanmaken en vanaf een link in een mailbericht bevestigen dat je aan de slag wilt met Confide. Je kunt deze Messenger toegang verlenen tot jouw contactenlijst, maar om met iemand via dit medium te communiceren moeten beide partijen de app gebruiken. Wanneer je een versleuteld bericht naar iemand verstuurt die Confide niet heeft, ontvangt deze een boodschap dat er vertrouwelijke informatie op hem wacht en een link om het programma alsnog te downloaden.

Verstuur je een bericht naar iemand zonder Confide, dan ontvangt diegene een link om het programma te downloaden.

© PXimport

Versleuteld versturen

Aan de linkerkant van de app verschijnen de contactpersonen aan wie je rechtstreeks berichten kunt versturen. Je klikt op het contact of je voert een mailadres in bij To: en daarna typ je een boodschap in het vak waar Speak Confidentially staat. Terwijl je typt, zullen er twee knoppen verschijnen: eentje om emoticons te plaatsen en eentje om een bijlage toe te voegen. Confide maakt gebruik van de standaard end-to-end-codering. Dat betekent dat de encryptiesleutel lokaal op ieder apparaat wordt gegenereerd en bewaard.

Bij het maken van een bericht staat onderaan de knop om bijlagen toe te voegen.

© PXimport

Anti-schermafdruk

Wie het bericht ontvangt, krijgt in eerste instantie alleen oranje blokjes te zien. Door er met de muis of de vinger over te gaan, verschijnt de tekst. Nadat de ontvanger het bericht heeft gelezen, verdwijnt de tekst automatisch. Het bericht wordt ook meteen gewist van de Confide-servers. Om te vermijden dat een bijdehandse gebruiker de inhoud van een boodschap toch zou vastleggen, is Confide voorzien van een beveiliging die zorgt dat bij een schermafdruk een grijs vlak zonder inhoud te zien is (vandaar de ietwat belabberde kwaliteit van de ‘screenshots’ bij deze Quick Fix).

Pas wanneer je met je muisaanwijzer of vinger over de oranje blokjes gaat, kun je de tekst lezen.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000