© PXimport

Van Word naar PowerPoint

Software

Geplaatst: 19 augustus 2021 - 08:39

Aangepast: 14 december 2022 - 10:19

Dirk Schoofs

Je hebt hard gewerkt aan een tekst in Word en nu wil je ook nog snel een presentatie maken om dezelfde inhoud aan iedereen te kunnen tonen. Hiervoor moet je niet gaan plakken en kopiëren. Het duurt niet lang om dit klusje te klaren als je enkele heel eenvoudige regels volgt.

Overzicht

Open de tekst en bekijk de indeling. Je tekst moet bestaan uit paragrafen en kopjes, want ieder kopje wordt straks de titel van een nieuwe dia. Standaard bekijk je het document in Afdrukweergave waarin je de marges van het papier, het lettertype en de lettergrootte ziet. Om een Word-document snel om te zetten naar PowerPoint gebruik je de weergave Overzicht. Daarvoor kies je in het lint het tabblad Beeld en in de groep Weergaven vind je de knop Overzicht. Nu zie je naast de kopjes en alinea’s telkens plus- en mintekens. Ga met de muisaanwijzer naar zo’n plusteken en dubbelklik erop. Dat zul je zien dat de paragraaf daaronder samenvouwt. Dubbelklik er nogmaals op en dan zal de alinea opnieuw uitvouwen. Je kunt ook heel snel de structuur controleren door bij Niveau weergeven aan te geven of je alleen niveau 1, niveau 2 enzovoort wilt zien.

© PXimport

Niveaus corrigeren

In die Overzicht-weergave zul je wellicht merken dat er bepaalde kopjes of alinea’s niet in het juiste niveau staan. Dat kun je in deze fase makkelijk corrigeren door eerst de tekst te selecteren die in een fout niveau staat en daarna gebruik je de groene pijltjes linksboven om de tekst een hoger of lager niveau te geven. Is de niveauverdeling correct, dan klik je op de knop Overzichtsweergave sluiten. Nu bewaar je het Word-document en kun je PowerPoint openen.

© PXimport

Dia’s uit overzicht

Je opent een nieuw leeg document en in het tabblad Start klik je op pijltje onder Nieuwe dia zodat je bij de opdracht Dia’s uit overzicht kunt. Vervolgens selecteer je het Word-document dat je daarnet hebt klaargemaakt. PowerPoint maakt voor ieder kopje in niveau 1 een afzonderlijke dia en daaronder volgt de tekst die in het Word-overzicht niveau 2 had. Je presentatie is dus meteen klaar. Ga nog even naar het tabblad Ontwerpen en klik op de knop Ontwerpideeën. Laat je hier inspireren door de professionele ontwerpen die je met één muisklik kunt toepassen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000