Snapchat gaat advertenties tonen

© CIDimport

Snapchat gaat advertenties tonen

Software

Geplaatst: 9 oktober 2014 - 08:01

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:28

Redactie

Snapchat gaat binnenkort advertenties serveren. De populaire fotodienst, waarbij afbeeldingen na een paar seconden verdwijnen, gaat daarmee eindelijk geld verdienen.

Dat meldt de Wall Street Journal vandaag in een interview met Snapchat-baas Evan Spiegel.

Niet persoonlijk

De advertenties worden niet gepersonaliseerd, wat betekent dat het bedrijf geen profielen gaat aanmaken op basis van gebruikersdata. Dat kan ook niet, want via Snapchat communiceren gebruikers alleen met foto's met een korte tekst erover. Het bedrijf kan die foto's zelf niet inzien.

Wel gaat Snapchat de advertenties toespitsen op bepaalde groepen gebruikers, bijvoorbeeld voor mensen die zich hebben aangemeld bij een bepaalde groep of een evenement.

Zelf beslissen

De foto's verschijnen in het "Verhalen"-overzicht van Snapchatters. Dat is een onderdeel binnen de app waar gebruikers een foto of video kunnen plaatsen, die maximaal 24 uur te zien is door volgers. Volgens Snapchat worden de advertenties 'opt-in', wat betekent dat gebruikers zelf kunnen kiezen of zij de reclames willen bekijken.

Verdienmodel

Het is voor het eerst dat Snapchat met een actief verdienmodel komt. De fotodienst is waanzinnig populair, met tientallen miljoenen gebruikers die de app gratis gebruiken. De waarde van Snapchat wordt door analisten geschat op 10 miljard dollar, maar het was lang onduidelijk hoe dat geld zou worden verdiend.

Mediacontact

Snapchat was altijd in gesprek met grote mediabedrijven en krantenmakers, die bijvoorbeeld een nieuwsartikel voor een paar seconden konden laten verschijnen in het overzicht van gebruikers, maar daar is nooit iets concreets over besloten. Het is ook niet bekend of dat plan uiteindelijk nog wordt uitgevoerd.

Het is nog niet bekend wanneer de eerste advertenties in Snapchat verschijnen. Waarschijnlijk wordt de functie geleidelijk uitgerold onder gebruikers.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000