Schaatsen op natuurijs, waar kan ik dat?

© PXimport

Schaatsen op natuurijs, waar kan ik dat?

Geplaatst: 6 februari 2018 - 13:29

Aangepast: 14 december 2022 - 13:44

Redactie Computer!Totaal

Het vriest, dus wil je vast weten waar je in Nederland kunt schaatsen op natuurijs en/of buitenschaatsbanen. Met deze apps en sites weet je precies waar je zijn moet!

Sinds 2008 houdt Erik Ekkel een Schaatskaart bij. Met hulp van enthousiaste schaatsers houdt hij precies bij waar er geschaatst kan worden en of het ijs betrouwbaar is. Op dit moment (dinsdag 6 februari, 11.39 uur) zien we de eerste groene punaise (groen = betrouwbaar) verschijnen: ijsbaan Torendreef in Bladel. Uiteraard zijn er ook een Android-app en een Apple-app.

Over apps gesproken: de KNSB, de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond, heeft er ook eentje, die heel toepasselijk Het IJs Op op heet. Daarin worden alle ijsbanen en ijstochten van Nederland verzameld. Je ziet welke banen open zijn (zowel natuurijs als kunstijs) en welke tochten er verreden worden. Zie hier de iOS-app en hier de Android-app.

© PXimport

Websites

Schaatsen.nl heeft een handige zoekfunctie waarmee je kunt zoeken op plaats en postcode. Je ziet meteen welke natuurijsbanen er inmiddels open zijn (alleen al om de naam willen we IJsclub Hard Gaat-Ie uit De Lier hier zeker even noemen).

Ook Weerplaza heeft een aparte pagina over schaatsen op natuurijs. Daar zie je ook meteen een grafiek met de ijsgroei en de kans op vorst/ijsdagen.

En krijg je van al dat schaatsen dorst? Lees dan hier hoe je zopie maakt. Inderdaad, van de koek-en-zopie. Veel schaatsplezier!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000