© PXimport

Pdf's als online bladerboek

Geplaatst: 20 maart 2012 - 13:56

Aangepast: 8 december 2022 - 18:58

Evi Maquoi

Geef toe, zo'n boek of tijdschrift dat u online kunt doorbladeren alsof het echt is, oogt veel mooier dan een statisch pdf-bestand. Kent u niets van Flash? Hoeft niet! Via Flipsnack kunt u van ieder willekeurig pdf-bestand een mooi online bladerboek maken. Dat oogt niet enkel fraaier, maar ook een stuk professioneler. We leggen u in drie stappen uit hoe u te werk gaat.

1. Registreren

Surf naar FlipSnack.com. Klik daarna bovenaan op de knop Make a flipping book. De dienst is volledig gratis, maar vereist wel een registratie met naam, e-mailadres en wachtwoord. Ook kunt u uw Flipsnack-account koppelen aan uw Facebook-, Gmail-, Twitter, Yahoo!- of MySpace-account zodat u verder geen gegevens hoeft in te vullen. Na een registratie of het koppelen van een account kunt u direct aan de slag. Allereerst moet u een titel voor uw flashboek invoeren. Vervolgens selecteert u een pdf-bestand. Via My Computer kunt u op uw harde schijf een bestand kiezen. Klik op de Browse-knop om een pdf-bestand van maximaal 500 pagina's te kiezen. Blader naar de juiste bestandslocatie en kies Openen. Afhankelijk van de bestandsgrootte kan dit enige tijd in beslag nemen. Wilt u een pdf-bestand dat online staat gebruiken? Kies dan Import from URL en voer het webadres in. Is het uploaden voltooid? Gebruik dan de blauwe Next-knop om verder te gaan naar de ontwerpmodus.

© PXimport

In slechts enkele minuten maakt u van uw pdf-bestand een mooi boek in flashformaat.

2. Personaliseren

Via Choose Template krijgt u een idee over de vier verschillende soorten flipbooks die u kunt maken via Flipsnack. Van een widgetachtig exemplaar of boek met hardcover tot magazinestijl of ingebonden exemplaar. Wij kiezen voor een Classic flip. Zodra we op één van de vier sjablonen geklikt hebben, verschijnt er onder Preview een voorvertoning. U kunt de pijltjestoetsen gebruiken om door het flipbook heen te bladeren. Wanneer u in het midden van het boek klikt, krijgt u een voorvertoning op volledige schermgrootte.

Helemaal onderaan, bij Settings, kunt u de vormgeving verder afstellen naar eigen smaak. U kunt de stijl en kleur van de achtergrond aanpassen en de grootte van het magazine wijzigen. Bij Controls hebt u een aantal mogelijkheden wat betreft het bladeren door het magazine. Of de pijltjestoetsen altijd in beeld moeten blijven, of er miniaturen onderaan moeten staan, of dat lezers het pdf-bestand mogen downloaden naar hun harde schijf.

© PXimport

U bepaalt de kleur, achtergrondstijl en grootte volledig zelf.

3. Delen

Zodra u klaar bent met de vormgeving en de functies van uw flipbook, kunt u op de Finish-knop drukken. Via Edit name kunt u eventueel de naam van uw flipbook nog wijzigen. Flipsnack heeft een unieke url gegenereerd, zodat u uw pdf eenvoudig kunt delen met vrienden of familieleden. Gebruik de Copy-knop om de url naar uw klembord te kopiëren. Met de gekleurde knoppen helemaal onderaan is het zelfs mogelijk om uw flipbook via Facebook, Twitter of e-mail te delen. Klik op Post to wall om het magazine als prikbordbericht op uw Facebook-profielpagina te publiceren. Wilt u uw boek liever delen via Twitter? Klik dan op Tweet. U krijgt vervolgens een Twitter-bericht te zien in de vorm van 'Check out this flipping book!' plus de unieke url. Via Send email kunt u de url van uw flipbook naar uw vrienden of collega's versturen. Wilt u het flipbook aan uw eigen site toevoegen? Gebruik dan de Free Embed-knop. Let wel, de gratis versie is gelimiteerd tot maximaal 15 pagina's. Ook wordt er een watermerk getoond.

© PXimport

U kunt uw flipbook op heel wat verschillende manieren delen met vrienden, familieleden of collega's.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000