Zo kun je kapotte pdf’s toch openen en bekijken

© PXimport

Zo kun je kapotte pdf’s toch openen en bekijken

Software

Geplaatst: 28 november 2021 - 10:01

Aangepast: 14 december 2022 - 12:44

John Vanderaart

Het kan zomaar gebeuren dat je te maken krijgt met een kapot pdf-bestand. De schade is wellicht tijdens het transport opgelopen, maar een bewerk-en-bewaar-handeling kan ook verkeerd hebben uitgepakt. Tja, wat dan te doen? Computer!Totaal weet gelukkig raad.

Bezoek de webpagina www.bit.ly/viewcorpdf om de tool Corrupt PDF Viewer te downloaden en te installeren. Je kunt daar ook een portable versie van deze software vinden. Meteen nadat je Corrupt PDF Viewer hebt geïnstalleerd en gestart, kun je voor File en Open kiezen om een meegeleverd voorbeeldbestand (lees: een kapotte pdf) te openen. Als je dat doet, dan kijk je natuurlijk meteen even naar de locatie van dat voorbeeldbestand, want je neemt natuurlijk niets voor lief.

Pak vervolgens Windows Verkenner erbij en bezoek die locatie. Het laat zich raden: de pdf opent in de als standaard ingestelde pdf-app en concludeert dat het voorbeeldbestand niet te openen is. Ja, geloven is goed, maar controleren is beter!

© PXimport

Kapotte pdf

De volgende stap is het inlezen van die kapotte pdf met behulp van Corrupt PDF Viewer. Met als resultaat (vanzelfsprekend) een pdf-bestand dat tóch – redelijk – netjes kan worden geopend en getoond. En dat is nog niet alles, want via de knop Save As kun het langs deze weg geopende en toonbaar gemaakte beschadigde pdf-bestand bewaren als een onbeschadigd pdf-bestand; voor zover dat mogelijk is uiteraard … En ook déze actie check je met behulp van de als standaard ingestelde pdf-app en je constateert genoegzaam dat Corrupt PDF Viewer doet wat het programma belooft.

© PXimport

Meer mogelijkheden

Maar daarmee ben je er nog niet voor wat betreft Corrupt PDF Viewer, want het programma heeft nog wat meer mogelijkheden die best interessant voor je kunnen zijn. Zo kun je de geopende pdf bekijken, waarbij je kunt zoomen, roteren (ook per afzonderlijke pagina) enzovoort. Bij het afdrukken kun je de marges aanpassen om overbodige witruimte weg te laten. Als er echt beschadigde, niet te lezen pagina’s in het bestand zitten, kun je die verwijderen. Een soort van schoonmaakrondje. Verder kun je de geopende pdf bewaren als losse png-pagina’s in een instelbare resolutie. Enfin, dat alles maakt Corrupt PDF Viewer tot een programma dat je standaard wilt hebben geïnstalleerd als onderdeel van de toepassingen die je dagelijks gebruikt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000