Nieuwe testversie Firefox beschermt tegen tracking

Mozilla introduceert nieuwe functies in de testversie van Firefox. Eén daarvan is het beschermen tegen tracking in normale vensters. Omdat trackingcookies worden geblokkeerd, kunnen websites je niet volgen. De functie kwam al eerder beschikbaar in Firefox's incognitovenster.

De drie nieuwe functies, waaronder de trackingbescherming, zijn vooralsnog alleen te gebruiken voor wie deelneemt aan het Test Pilot-programma. Iedereen met een Firefox-account kan meedoen door een plugin te installeren. Of alle drie de functies straks ook in de stabiele Firefox-versie worden geïntroduceerd, is nog onduidelijk. 

Het lijkt erop van wel. Mozilla schrijft in een blogpost de trackingbescherming te testen 'om te onderzoeken op welke plekken de functie voor problemen zorgt op webpagina's, zodat deze voor alle gebruikers verbeterd kan worden.' De andere twee functies zijn gericht op video en het maken van screenshots.

Met 'Min Vid' is het mogelijk om YouTube- en Vimeo-video's te bekijken in een los venster en verder te internetten. De filmpjes worden niet geminimaliseerd, maar blijven actief op de voorgrond spelen. En 'Page Shot' laat je screenshots (schermafbeeldingen) van websites maken, en die eventueel te delen met anderen. Het is ook mogelijk om de screenshots later terug te vinden door op trefwoorden en titels in de plaatjes te zoeken. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000