© PXimport

Zo kun je Netflix opzeggen

Televisie

Geplaatst: 21 februari 2022 - 13:31

Aangepast: 25 november 2022 - 11:28

Laura Jenny

Het duurt niet lang meer voordat de lente aanbreekt en meestal gaat dat ook gepaard met mooier weer. En waarschijnlijk besteed je wat minder tijd achter de televisie. Het is dan zonde om nog iedere maand voor je Netflix-abonnement te betalen. Gelukkig kun je ook een tijdelijke pauze inlassen.

Netflix opzeggen betekent niet per se dat je de dienst nooit meer gebruikt, maar het kan wel zijn dat je veel films en series al hebt gezien en zit te wachten tot je favoriete series weer verdergaan (al kun je ook het aanbod in andere landen bekijken).

Het kan zijn dat je dan even een kwartaal geen Netflix afneemt om vervolgens weer een half jaar abonnee te zijn. Er is wat dat betreft gelukkig veel mogelijk, want Netflix is niet zoals telefoonabonnement. Je spreekt hij bij ingang van het abonnement niet af voor een bepaalde tijd. Een Netflix-abonnement is maandelijks opzegbaar.

© PXimport

Netflix opzeggen stap-voor-stap

  • Wanneer je Netflix-abonnement precies stopt, dat hangt af van wanneer je het abonnement bent aangegaan. Maar, je wil natuurlijk weten hoe je het dan stopt. Dat doe je als volgt.

  • Open de Netflix-app en selecteer jouw profiel.

  • Klik in de rechteronderhoek op de drie streepjes.

  • Er opent dan een menu waarin je profielen kunt beheren, Netflix gratis aan je vrienden kunt geven en een kleiner menu met daarin de app-instellingen, je account, help en afmelden.

  • Klik niet op afmelden, want dit betekent slechts dat je uitlogt uit de app op dat toestel. Ga naar Account.

  • Netflix opent dan vanuit de app een Netflix-pagina in de browser, waar van alles te lezen over je account, zoals lidmaatschap en facturering.

  • Klik daar onderaan de pagina op de grote grijze knop Lidmaatschap opzeggen.

  • Netflix vraagt je voor de zekerheid nog of je echt wilt opzeggen. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je per ongeluk tijdens het scrollen die knop iets te enthousiast aantikt en je abonnement afloopt. Er staat precies wanneer je opzegging ingaat (aan het einde van je huidige factureringsperiode). Heb je Netflix aangeschaft met een cadeaukaart, dan kun je blijven kijken tot het volledige saldo van de cadeaukaart op is.

  • Klik op Opzegging voltooien als je zeker bent dat je even geen behoefte hebt aan Netflix, beantwoord eventueel nog een vraag die Netflix heeft en je opzegging is gedaan.

© PXimport

© PXimport

Abonnement wijzigen

Het is ook mogelijk om alleen je abonnement te wijzigen. Je kunt te allen tijde bijstellen welk type abonnement je gebruikt. Soms wil je misschien een film in ultra-HD kijken, terwijl je anders prima uit de voeten kunt met het goedkoopste abonnement. Het is altijd mogelijk om deze te wijzigen in het 'je account'-menu zoals in de eerste stappen hierboven werd beschreven. Let op: de hoogte van het abonnementsgeld hangt ook samen met hoeveel schermen er tegelijk Netflix kunnen kijken. Naast Basic (7,99 euro per maand), kun je kiezen voor twee schermen (10,99 euro per maand, met als voordeel dat je ook in HD kunt kijken) en vier schermen (13,99 euro, met als voordeel dat je ook in UltraHD kunt kijken). 

Deel je je abonnement met anderen, dan is het dus wel zo aardig om ze in te lichten. Als er namelijk al te veel mensen kijken, dan krijg je een foutmelding.

Profiel is niet helemaal weg

Handig om te weten is dat je met je opzegging niet per se al je gegevens laat verwijderen. Netflix herinnert je er zelfs in het proces van opzeggen aan dat als je binnen 10 maanden weer opnieuw met die inlog een abonnement neemt, je al je profielen en favorieten behoudt. Dat is natuurlijk erg handig, zeker als je iemand bent die af en toe een maandje of twee Netflixt en dan weer even twee maanden niet.

Zelfs je kijkactiviteit blijft, waardoor je met al je series precies weer verder kunt kijken waar je gebleven was. De enige last hiervan is dat als je echt lang tussen die opzeggingsperiode en die startperiode laat zitten, je waarschijnlijk vooral omwille van geheugen toch een aflevering (of twee) bij het begin zal moeten starten om weer te weten wat je keek.

Alternatieven

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000