ID.nl logo
Zo kun je Netflix opzeggen
© PXimport
Huis

Zo kun je Netflix opzeggen

Het duurt niet lang meer voordat de lente aanbreekt en meestal gaat dat ook gepaard met mooier weer. En waarschijnlijk besteed je wat minder tijd achter de televisie. Het is dan zonde om nog iedere maand voor je Netflix-abonnement te betalen. Gelukkig kun je ook een tijdelijke pauze inlassen.

Netflix opzeggen betekent niet per se dat je de dienst nooit meer gebruikt, maar het kan wel zijn dat je veel films en series al hebt gezien en zit te wachten tot je favoriete series weer verdergaan (al kun je ook het aanbod in andere landen bekijken).

Het kan zijn dat je dan even een kwartaal geen Netflix afneemt om vervolgens weer een half jaar abonnee te zijn. Er is wat dat betreft gelukkig veel mogelijk, want Netflix is niet zoals telefoonabonnement. Je spreekt hij bij ingang van het abonnement niet af voor een bepaalde tijd. Een Netflix-abonnement is maandelijks opzegbaar.

©PXimport

Netflix opzeggen stap-voor-stap

  • Wanneer je Netflix-abonnement precies stopt, dat hangt af van wanneer je het abonnement bent aangegaan. Maar, je wil natuurlijk weten hoe je het dan stopt. Dat doe je als volgt.

  • Open de Netflix-app en selecteer jouw profiel.

  • Klik in de rechteronderhoek op de drie streepjes.

  • Er opent dan een menu waarin je profielen kunt beheren, Netflix gratis aan je vrienden kunt geven en een kleiner menu met daarin de app-instellingen, je account, help en afmelden.

  • Klik niet op afmelden, want dit betekent slechts dat je uitlogt uit de app op dat toestel. Ga naar Account.

  • Netflix opent dan vanuit de app een Netflix-pagina in de browser, waar van alles te lezen over je account, zoals lidmaatschap en facturering.

  • Klik daar onderaan de pagina op de grote grijze knop Lidmaatschap opzeggen.

  • Netflix vraagt je voor de zekerheid nog of je echt wilt opzeggen. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je per ongeluk tijdens het scrollen die knop iets te enthousiast aantikt en je abonnement afloopt. Er staat precies wanneer je opzegging ingaat (aan het einde van je huidige factureringsperiode). Heb je Netflix aangeschaft met een cadeaukaart, dan kun je blijven kijken tot het volledige saldo van de cadeaukaart op is.

  • Klik op Opzegging voltooien als je zeker bent dat je even geen behoefte hebt aan Netflix, beantwoord eventueel nog een vraag die Netflix heeft en je opzegging is gedaan.

©PXimport

©PXimport

Abonnement wijzigen

Het is ook mogelijk om alleen je abonnement te wijzigen. Je kunt te allen tijde bijstellen welk type abonnement je gebruikt. Soms wil je misschien een film in ultra-HD kijken, terwijl je anders prima uit de voeten kunt met het goedkoopste abonnement. Het is altijd mogelijk om deze te wijzigen in het 'je account'-menu zoals in de eerste stappen hierboven werd beschreven. Let op: de hoogte van het abonnementsgeld hangt ook samen met hoeveel schermen er tegelijk Netflix kunnen kijken. Naast Basic (7,99 euro per maand), kun je kiezen voor twee schermen (10,99 euro per maand, met als voordeel dat je ook in HD kunt kijken) en vier schermen (13,99 euro, met als voordeel dat je ook in UltraHD kunt kijken). 

Deel je je abonnement met anderen, dan is het dus wel zo aardig om ze in te lichten. Als er namelijk al te veel mensen kijken, dan krijg je een foutmelding.

Profiel is niet helemaal weg

Handig om te weten is dat je met je opzegging niet per se al je gegevens laat verwijderen. Netflix herinnert je er zelfs in het proces van opzeggen aan dat als je binnen 10 maanden weer opnieuw met die inlog een abonnement neemt, je al je profielen en favorieten behoudt. Dat is natuurlijk erg handig, zeker als je iemand bent die af en toe een maandje of twee Netflixt en dan weer even twee maanden niet.

Zelfs je kijkactiviteit blijft, waardoor je met al je series precies weer verder kunt kijken waar je gebleven was. De enige last hiervan is dat als je echt lang tussen die opzeggingsperiode en die startperiode laat zitten, je waarschijnlijk vooral omwille van geheugen toch een aflevering (of twee) bij het begin zal moeten starten om weer te weten wat je keek.

Alternatieven

Netflix blijft nog steeds een van de duurste streamingdiensten waar je momenteel uit kunt kiezen. Een abonnement kost je al snel 11 tot 14 euro per maand. Niet iedereen heeft dat ervoor over. Je kunt ook andere streamingdiensten overwegen. Er zijn tegenwoordig namelijk veel opties beschikbaar: van KPN Interactieve TV tot Upflix en Vevo. Gratis films streamen kan ook door middel van Plex, een streamingdienst die lijkt op Netflix.

▼ Volgende artikel
Regendouches en sunshowers: wellness in je eigen badkamer
© HOOG.design
Huis

Regendouches en sunshowers: wellness in je eigen badkamer

Wil je écht ontspannen thuis? Met een regendouche of sunshower maak je van je badkamer een plek om even helemaal tot jezelf te komen. Een zachte, brede waterstraal of verwarmend infraroodlicht geeft je het gevoel van een spa, gewoon in je eigen huis.

Partnerbijdrage - in samenwerking met HOOG.design


HOOG.design biedt volop inspiratie om van je badkamer een plek te maken waar comfort en rust samenkomen. Hieronder lees je meer over regendouches, sunshowers en stoomcabines: alles voor de ultieme wellnessbadkamer.


Regendouches: ontstressen onder een waterval

De brede waterstraal van een regendouche doet denken aan een warme zomerse regenbui. Het ontspannen gevoel dat je hiervan krijgt maakt een regendouche ideaal om de dag stressvrij te beginnen of juist in alle rust af te sluiten.

Regendouches zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, van plafondgemonteerde modellen tot wandvarianten. Wie nog iets meer luxe wil, kan kiezen voor regendouches met LED-verlichting, geïntegreerde aromatherapie of de mogelijkheid om meerdere straalstanden in te stellen, zodat je je douchebeleving kunt afstemmen op je persoonlijke voorkeur of stemming. Tip: Combineer je regendouche met een ingebouwde thermostaatkraan. Daarmee is je douche altijd meteen op jouw favoriete temperatuur. Comfortabel én slim: want zo wordt er geen water verspild terwijl de douche op temperatuur komt.

Sunshowers: ontspannen en opladen tegelijk

Een sunshower combineert infrarood- en UV-licht om je de voordelen van een sauna en een zonnebank te bieden, zonder dat je daarvoor de deur uit hoeft. Het infraroodlicht ontspant je spieren en bevordert de doorbloeding, terwijl het UV-licht zorgt voor een subtiele, natuurlijke teint.

Ideaal om te ontspannen dus – maar sunshowers zijn daarnaast ook goed voor je gezondheid. Het infraroodlicht kan spierpijn en stijfheid verminderen, terwijl UV-licht helpt bij de aanmaak van vitamine D.

Deze combinatie maakt een sunshower interessant voor wie comfort wil koppelen aan een gezonde levensstijl. Het systeem past naadloos in een moderne badkamer en kan worden geïntegreerd in de douchewand of als losstaand element worden geplaatst.

Stoomcabines: een complete spa-ervaring

Wil je echt alles uit je badkamer halen, dan is een stoomcabine het overwegen waard. Een stoomcabine biedt de weldadige warmte van een sauna maar dan in een compact formaat. De vochtige warmte helpt om spieren te ontspannen, poriën te reinigen en spanning los te laten.

Veel stoomcabines hebben prettige extra's zoals ingebouwde zitjes, aromatherapie en zelfs muziek. Hierdoor kun je jouw ideale wellnesservaring creëren. Wil je je badkamer een ruimtelijk en modern gevoel geven? Kies dan voor een stoomcabine met een glazen ontwerp.

Wellness die helemaal bij jou past: kies en combineer

Waarom kiezen tussen een regendouche, sunshower of stoomcabine als je ze kunt combineren? Moderne badkamerontwerpen bieden volop ruimte om meerdere wellness-elementen samen te brengen. Denk aan een regendouche met ingebouwde LED-verlichting en een sunshower, of een stoomcabine met aromatherapie en een geïntegreerd audiosysteem.

Met slimme bediening via een app of touchpad heb je de volledige controle over je wellnessmoment. Temperatuur, verlichting en geluid stel je af op wat jij op dat moment nodig hebt. Zo creëer je elke dag een moment van pure ontspanning in je eigen huis.

Laat je inspireren door HOOG.design

Bij het samenstellen van een wellnessbadkamer draait alles om comfort, functionaliteit en luxe. Met de juiste elementen, zoals regendouches, sunshowers en stoomcabines, kun je van je badkamer een ruimte maken die niet alleen functioneel is, maar vooral ook een plek waar je volledig tot rust komt. Laat je inspireren door de vele voorbeelden van badkamer-inspiratie op HOOG.design en ontdek hoe je jouw badkamer kunt transformeren tot een persoonlijke spa.

▼ Volgende artikel
6 handige tips voor het gebruik van je staafmixer
© luismolinero
Huis

6 handige tips voor het gebruik van je staafmixer

Als je alles uit je staafmixer wilt halen, moet je wel weten hoe je ermee om moet gaan. Met deze tips krijg je niet alleen de beste (lees: lekkerste) resultaten, maar gaat je staafmixer ook langer mee. Win-win! 

In het kort: Een staafmixer is in principe een heel simpel apparaat. Je zet hem aan en hij pureert de boel voor je. Maar let op: een staafmixer kan overbelast raken en sneller stukgaan als je hem niet op de juiste manier gebruikt. Ook kunnen je gerechten er minder lekker op worden. Wil je weten hoe je je staafmixer optimaal benut? Lees dan de tips in dit artikel.

Lees ook: Dit kun je allemaal (nog meer) met een staafmixer

Tip 1: Ingrediënten voorsnijden

Hoewel staafmixers erg krachtig kunnen zijn, hebben ze ook relatief kleine mesjes. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een blender kan het voor een staafmixer daarom lastig zijn om grote stukken goed en gelijkmatig te verpulveren. Je kunt je staafmixer dus een handje helpen door je ingrediënten van tevoren in kleinere stukken te snijden. Hiermee verklein je de kans op klonten of stukjes in je soep of saus én raken de messen minder snel overbelast. 

Tip 2: Let op het vermogen

Het is altijd belangrijk om rekening te houden met het vermogen van je staafmixer, want dat bepaalt welke ingrediënten het apparaat kan pureren. Het pureren van harde ingrediënten zoals noten of ongekookte groenten met een staafmixer met een laag vermogen gaat hoogstwaarschijnlijk niet lukken. Of het lukt wel, maar met een overbelaste motor tot gevolg. Voor harde ingrediënten is vaak een vermogen van minstens 600 watt nodig. Wil je vaak en veel gaan pureren, kies dan voor een vermogen van minstens 1000 watt. Maar let ook op het toerental, oftewel het aantal rotaties per minuut (RPM). Een staafmixer kan namelijk een laag vermogen hebben, maar wél een toerental van minstens 10.000 RPM. Dan is hij alsnog krachtig genoeg om harde ingrediënten te pureren. 

©Khaletski Siarhei | goffkein.pro

Tip 3: Niet te lang pureren

Lang achter elkaar pureren is funest voor de messen en de motor van een staafmixer. Beter is om in pulsen te pureren, waarbij je de motor tussen het pureren door steeds een paar seconden laat rusten. Vooral bij dikkere mengsels, zoals notenpasta, smoothies en dikke soepen, is dit belangrijk. Het is afhankelijk van het vermogen van een staafmixer hoe lang hij achter elkaar kan pureren. Vaak staat dit aangegeven bij de specificaties. Heb je geen idee? Pureer zachte ingrediënten dan niet langer dan 1,5 minuut en harde ingrediënten niet langer dan 45 seconden. Maakt je staafmixer een raar geluid of wordt hij erg warm, stop dan meteen met pureren. Dit zijn signalen dat het apparaat overbelast is. 

Tip 4: De juiste snelheid

De meeste staafmixers hebben meerdere snelheidsstanden en dat is niet zonder reden. Zo heb je voor het fijn pureren van dikkere mengsels en harde ingrediënten vaak een hogere snelheid nodig dan voor lichte bereidingen. En de turbostand kan handig zijn om harde ingrediënten kort maar krachtig te verpulveren of om een extra gladde soep te maken. Soms wil je een combi van snelheden gebruiken. Je begint bijvoorbeeld met een lage snelheid om spatten in de keuken te voorkomen en bouwt vervolgens geleidelijk op naar een hogere snelheid voor een glad resultaat. 

Tip 5: Ronddraaiende beweging

Beweeg je je staafmixer tijdens het pureren altijd gewoon op en neer? Op zich niks mis mee, want pureren doet het apparaat toch wel. Maar wil je zeker weten dat je geen plekken overslaat, maak dan tijdens het op en neer gaan óók een cirkelvormige beweging. Want op een mayonaise met klontjes zit natuurlijk niemand te wachten. 

©VI Studio

Tip 6: Schoonmaken

Een staafmixer neemt je veel werk uit handen, maar daar moet je wel iets voor terugdoen. Een staafmixer die niet goed schoongemaakt wordt, zal sneller vastlopen door aangekoekte etensresten. De motor moet dan tijdens het pureren harder werken en zal waarschijnlijk sneller overbelast raken. Daarnaast is een vieze staafmixer natuurlijk niet zo hygiënisch. Wil je geen bacteriën en nare geurtjes in je verse soep, maak je staafmixer dan na elk gebruik goed schoon. Dat kost je nauwelijks moeite: laat het apparaat even draaien in een maatbeker met warm water en wat afwasmiddel of doe hem, als dat kan, in de vaatwasser.

Nog meer doen met je staafmixer?

De beste accessoires, van gardes tot hakmolens