Microsoft wil Windows 8.1 achter zich laten

© CIDimport

Microsoft wil Windows 8.1 achter zich laten

Software

Geplaatst: 27 juni 2022 - 05:18

Aangepast: 20 september 2022 - 08:01

Wesley Akkerman

Het einde van Windows 8.1 nadert. Daarom krijgen gebruikers van het systeem vanaf volgende maand hier waarschuwingen over.

Microsoft wil Windows 8.1 achter zich laten

Die waarschuwingen verschijnen in de vorm van notificaties. Daarin lees je dat de ondersteuning voor Windows 8.1 vanaf januari 2023 ophoudt en je dus wat anders moet gaan regelen.

In 2016 trok Microsoft al de stekker uit de ondersteuning voor Windows 8. Het bedrijf biedt dit keer geen optie aan om te betalen voor extra beveiligingupdates, via het Extended Security Update-programma.

Windows 8.1 gedag zwaaien

Mocht je na januari 2023 nog steeds Windows 8.1 gebruiken, houd er dan rekening mee dat je niet op ondersteuning van Microsoft hoeft te rekenen. Wat er ook gebeurt op dat moment.

Wat kun je nu doen? Je kunt kijken of je pc in aanmerking komt voor een upgrade naar een nieuwe versie voor Windows. Maar ook Microsoft geeft toe: die kans is ontzettend klein.

Wel kun je proberen Windows 10 te installeren op het systeem, mits de computer het aankan. Werkt dat niet, dan zit er niets anders op: dan zul je moeten investeren in nieuwe hardware.

Mocht je Windows 10 willen uitproberen, houd er dan rekening mee dat dit systeem ook niet lang mee heeft. De support verdwijnt per 14 oktober 2025.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000