Microsoft Store downloadt geen apps, en nu?

© PXimport

Microsoft Store downloadt geen apps, en nu?

Geplaatst: 13 augustus 2022 - 11:57

Aangepast: 25 november 2022 - 11:44

Wesley Akkerman

Wanneer je een game of app wil downloaden uit de Microsoft Store, dan kan het zijn dat je tegen problemen aanloopt. De winkel opent zich niet, apps laten zich niet downloaden, pagina’s laden niet… Heel vervelend allemaal, maar dit is niet het einde van de wereld.

Voordat we naar externe middelen kijken, kijken we eerst naar wat we kunnen regelen binnen of via de Microsoft Store. Zo kan het helpen een keertje uit- en in te loggen. Open de Microsoft Store (als dat werkt, anders kun je dit punt overslaan) en druk op je profielicoon. Druk vervolgens op Afmelden

Sluit nu de Microsoft Store helemaal af via Taakbeheer. Zoek onder het tabblad Processen naar de digitale winkel en selecteer hem met je rechtermuisknop. Druk nu op Beëindigen. Open de downloadwinkel opnieuw en log in met je account en probeer een game of app wederom te downloaden. Werkt dit nog steeds niet, dan gaan we verder.

Microsoft Store aan de praat krijgen

Heb je een antivirusprogramma draaien op de achtergrond? Dan doe je er goed aan dat (tijdelijk) uit te schakelen wanneer je merkt dat de Microsoft Store geen apps of games meer downloadt of updatet. Schakel het programma uit, download of update de game of app en zet het programma weer aan. In de tijd dat dit gebeurt kan er weinig misgaan wanneer je geen onbetrouwbare of onbekende websites bezoekt of iets downloadt dat niet uit de Store komt. 

 

© PXimport

Daarnaast kan het geen kwaad de Windows-updateservice te herstarten. Dat is het onderdeel binnen Windows dat ervoor zorgt dat programma’s up-to-date blijven. Dan ligt het probleem dus niet aan de Store of een ander programma, maar op dit punt. Hoe start je de updateservice precies opnieuw op? Volg daarvoor de volgende stappen op:

  • Druk op Windows-toets + R om Uitvoeren te openen

  • Typ services.msc in en druk op Enter

  • In het nieuwe venster ga je op zoek naar Windows Update

  • Druk er met je rechtermuisknop op

  • Selecteer nu de optie Eigenschappen

  • Check onder Status van service of het onderdeel aan staat

  • Is dat niet het geval, druk dan op Start

  • Is dat wel het geval, druk dan op Stop en vervolgens op Start

  • Klik op Toepassen en op OK en probeer de content opnieuw te downloaden

Opslagopties

Tot slot kunnen we opslagoptie nog even controleren. Onder Instellingen (Windows-toets + i) en Systeem zie je het kopje Opslag staan. Open die optie en kijk hoeveel ruimte er nog op de harde schijf in je computer of laptop staat. Het kan zijn dat je wellicht een andere opslagbron voor de Microsoft Store moet uitkiezen of de (mogelijke enige) harde schijf wat leger moet maken door bestanden te verwijderen die je niet (meer) nodig hebt).

Een laatste redmiddel is nog om de Microsoft Store te resetten

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000