Microsoft Store resetten op Windows 10 en 11: zo werkt dat

© PXimport

Microsoft Store resetten op Windows 10 en 11: zo werkt dat

Laptops & ultrabooks

Geplaatst: 2 maart 2022 - 09:13

Aangepast: 25 november 2022 - 11:29

Wesley Akkerman

De Microsoft Store is een prima omgeving om apps en games vandaan te halen. Maar soms komt het voor dat de digitale winkel kuren vertoont. Die problemen vertonen – als het goed is – als sneeuw voor de zon met de tips uit dit artikel. Zo reset je de Microsoft Store.

Je reset de Microsoft Store gemakkelijk via de Instellingen. Open Instellingen met de sneltoets Windows-toets en de letter i en druk op Apps. Ga naar Apps en onderdelen en zoek de Microsoft Store op in de lijst. Op Windows 11 klik je vervolgens op de drie puntjes aan de rechterkant en druk je op Geavanceerde instellingen. Windows 10-gebruikers zien die knop meteen staan onder de naam van de app. 

Scrol op de volgende pagina door naar het kopje Opnieuw instellen. Druk eerst op Herstellen om te achterhalen of je daarmee de problemen oplost. Is dat niet het geval, druk dan op Opnieuw instellen.

© PXimport

Microsoft Store resetten via Opdrachtprompt

Als het goed is heb je nu geen last meer van problemen. Als dat nog wel het geval is, dan kunnen we nog de cache legen van de Microsoft Store. Dat gebeurt via de Opdrachtprompt. Daarvoor ga je als volgt te werk; we nemen je mee langs alle stappen van dit proces.

  • Druk op eerst Windows-toets + R voor het openen van het venster Uitvoeren

  • Tik nu cmd in voor het openen van de Opdrachtprompt

  • (Je kunt er ook voor kiezen om Start te openen en Opdrachtprompt in te typen; open de app met je rechtermuisknop door Als administrator uitvoeren te selecteren)

  • In de Opdrachtprompt typ je het volgende commando: WSReset.exe

  • Druk nu op Enter om door te gaan

  • Windows gaat nu aan de slag en neemt even de tijd om de cache te legen; wacht dus tot het proces voltooid is

Na het voltooien van dat proces, dan sluit de tool zichzelf af en lanceert Windows de Microsoft Store automatisch. Als het goed is heb je nu echt geen problemen meer en kun je een app downloaden of updaten, zoals dat voorheen ook gewoon kon. 

Mocht je hierna nog steeds tegen problemen aanlopen, dan is de oplossing wellicht wat minder simpel. Neem in dat geval contact op met de klantenservice van Microsoft of de fabrikant van de computer die je gebruikt. Die kunnen je in bijzondere gevallen vrijwel altijd wel verder helpen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000