Merk Internet Explorer gaat verdwijnen

© PXimport

Merk Internet Explorer gaat verdwijnen

Geplaatst: 18 maart 2015 - 07:57

Aangepast: 14 december 2022 - 12:25

Daan Doedens

Terwijl Microsoft hard werkt aan een nieuwe browser met de codenaam Project Spartan, verlaat die andere browser van het bedrijf het strijdtoneel via de achterdeur. Als Spartan volledig wordt geïntegreerd in Windows 10, zal de naam Internet Explorer gaan verdwijnen.

Dat zei marketingmanager Chris Capossela op een conferentie van Microsoft. Het programma zelf blijft voorlopig nog wel even bestaan, voornamelijk om tegemoet te komen aan bedrijven die hun software hebben geoptimaliseerd voor IE, maar het lijkt te worden weggestopt in een donker hoekje van Windows 10 en krijgt zelfs een nieuwe naam.

Pensioen

Wat die naam gaat worden, is nog niet bekend. Microsoft is bezig met een grootschalig onderzoek en een van de dingen die daaruit zijn gekomen, is simpelweg het woord 'Microsoft'. Of de browser dan Microsoft Internet Explorer gaat heten of dat er een volledig nieuwe naam komt, is nog even afwachten.

© PXimport

Chrome-gebruikers hebben een duidelijke voorkeur voor het woordje 'Microsoft'.

Het is duidelijk dat de bekendste browser ter wereld langzaamaan met pensioen wordt gestuurd. Zijn opvolger, Spartan, heeft meer functies en moet sneller en beter worden om de concurrentie met Firefox en Chrome aan te kunnen. Daarmee komt er, op papier althans, een einde aan twintig jaar Internet Explorer en wordt de weg vrijgemaakt voor Spartan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000