Mail kwijt? Met Klu heb je 'm zo weer gevonden

Mail kwijt? Met Klu heb je 'm zo weer gevonden

Geplaatst: 31 mei 2024 - 07:21

Dirk Schoofs

Heb je meerdere Gmail-accounts, dan kun je weleens een bericht missen. Misschien is het in je zakelijke account terechtgekomen, terwijl je het in je persoonlijke had verwacht. Of is het verstuurd naar een oud Gmail-adres dat je vergeten bent te controleren. Met Klu kun je mails in meerdere e-mailaccounts tegelijk vinden.

1 Installeren en inloggen

Klu is een Chrome-extensie die het zoeken in Gmail vereenvoudigt, zonder dat je Gmail hoeft te openen. Het maakt namelijk verbinding met meerdere Gmail-accounts. Eerst moet je Klu in de Chrome Web Store downloden en installeren. Klik op het pictogram Extensies in de Chrome-adresbalk en kies Klu om het te starten. Vervolgens klik je op de knop Inloggen om je aan te melden met je Google-account. Daarna selecteer je het pictogram van het tandwieltje in het extensievenster en kies je Manage integrations.

Mail kwijt? Met Klu heb je 'm zo weer gevonden-CqYkKDmERg2j9w22w7GQtg

Via de knop Manage integrations kun je de accounts selecteren die je wilt koppelen.

2 Configureren

Nu kom je op de Klu-integratiepagina, waar je meerdere Gmail-accounts kunt toevoegen. Klik op Connect rechtsboven in het vakje Gmail, kies het account dat je wilt toevoegen en typ de inloggegevens. Wanneer de koppeling met het account geslaagd is, verschijnt deze bovenaan in de pagina Integrations. Je wordt nu automatisch naar de pagina Search geleid, waar je meerdere Gmail-accounts kunt koppelen. Door de muisaanwijzer over het pictogram onderaan het scherm te bewegen, kun je Gmail-accounts toevoegen. Het is overigens mogelijk om nog meer diensten te integreren in Klu, zoals Microsoft OneDrive, Google Drive, Agenda, Slack, Notion en Trello. Je mag Klu zeven dagen gratis gebruiken. Twee Gmail-adressen koppelen blijft gratis. Wil je meer, dan moet je overstappen naar de betaalde versie (12 dollar per maand).

Mail kwijt? Met Klu heb je 'm zo weer gevonden-NRHtYCJ_S16SG7MDjKbLug

Bovenin lees je welke accounts je hebt gekoppeld.

Kun je het nergens meer vinden?

Met een tracker raak je het nooit meer kwijt!

3 Zoeken en vinden

Om naar berichten of bijlagen te zoeken, typ je gewoon de tekst in het zoekvak en druk je op Enter. Na enkele seconden toont Klu de zoekresultaten op het scherm. Telkens zal Klu de afzender/ontvanger, het onderwerp van de e-mail en een paar regels inhoud tonen. Klik op een van de resultaten, en de e-mail zal direct worden geopend in het juiste Gmail-account. Als je op de knop Show key points klikt, zal Klu de gevonden e-mail analyseren en de essentiële inhoud op het scherm tonen. Je beschikt ook over filters om de resultaten te rangschikken en te verfijnen.

Mail kwijt? Met Klu heb je 'm zo weer gevonden-KtwVjEAfT0SNojGpKh-kIA

Klu toont de resultaten uit verschillende accounts.

0

Powered by

logo
Watch on YouTube
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten