Londense taxichauffeurs plannen blokkades vanwege Uber

Londense taxichauffeurs zijn van plan om een grote actie in de Britse hoofdstad te houden. Reden is dat het gebruik van Uber - waarmee autobestuurders ritjes kunnen aanbieden - in Londen steeds meer wordt gebruikt.

De zogenaamde 'black cab'-taxichauffeurs verzetten zich tegen Uber. De Londense Licensed Taxi Drivers Association klaagt dat steeds meer Uber-chauffeurs gebruik maken van een smartphone-app waarmee het mogelijk is om ritprijzen te berekenen. Hierdoor kunnen Uber-chauffeurs veel minder rekenen voor een taxi-rit van dezelfde afstand.

De lokale wet in Londen zegt dat gewone auto's niet mogen worden uitgevoerd met taxi-apparatuur. Het is in de wet niet duidelijk vastgelegd dat dit ook zou gelden voor de app die door Uber-chauffeurs worden gebruikt. Tranport for Londen - het bestuur dat zowel het openbaar vervoer als de wegen in de stad beheert - wil de wet niet aanpassen, waardoor Uber-chauffeurs zich niet aan de regels van taxi's hoeven te houden.

Andere steden
Uber staat in steeds meer steden ter discussie. In Brussel werd een boete ingesteld voor Uber-chauffeurs die klanten oppikten zonder over de juiste vergunning te beschikken. Ook in Parijs is Uber niet populair onder taxi-chauffeurs in die stad. Franse Uber-chauffeurs mogen geen gebruik meer maken van GPS om locaties te vinden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000