Lifehack van de week: Snapchat-tips en -trucs

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over hoe je optimaal gebruik kunt maken van Snapchat.

Snapchat is een app waarmee je foto’s en video’s kunt delen. Dat was het in ieder geval in het begin van het bestaan. Tegenwoordig probeert Snapchat allerlei nieuwe dingen uit, zoals de functies Stories en Discover. Stories zijn chronologies geordende verhalen, die al je vrienden kunnen gedurende 24 uur kunnen bekijken. Discover daarentegen is bedoeld voor het publiceren van content van uitgevers. Organisaties als CNN, People en Vice hebben korte video’s en artikelen over achtergrondverhalen en actuele gebeurtenissen. Daarnaast kun je met de app sinds een recente update videochatten.

In de lifehack van deze week vind je negen tips over hoe je optimaal van Snapchat gebruik kunt maken. Een van die tips is bijvoorbeeld het gebruik van Geofilters, dat zijn speciale filters die alleen beschikbaar zijn op bepaalde locaties. Daarmee kun je dus goed laten zien waar je overal in de wereld geweest bent. Als je echter écht niet zonder een geofilter kunt, kun je echter een app gebruiken om je locatie te spoofen, zodat de filter vrij wordt gegeven in de app. 

Een andere tip is de enigszins verborgen optie om veel meer tekst bij een foto te plaatsen. Normaliter is hier een karakterlimiet op aanwezig, maar door middel van een omweg is dat limiet te omzeilen. Hiervoor open je namelijk de Notities-app en maak je een aantal lege regels. Deze kopieer en plak je vervolgens naar Snapchat, waarna je opeens veel meer ruimte krijgt om je bericht te schrijven. 

Deze, en alle andere tips om optimaal van Snapchat gebruik te maken en te communiceren met vrienden en familie, vind je in het volledige artikel op Lifehacking.nl.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000