LG brengt begin 2017 vernieuwde webOS uit

© PXimport

LG brengt begin 2017 vernieuwde webOS uit

Geplaatst: 21 december 2016 - 11:10

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie Computer!Totaal

LG brengt begin volgend jaar webOS 3.5 uit, het vernieuwde besturingssysteem voor zijn smart-televisies. De uitrol start precies een jaar na de onthulling van webOS 3.0.

Vermoedelijk draaien alle duurdere televisies van LG die in 2017 uitkomen standaard op webOS 3.5. Ook oudere tv's krijgen mogelijk de update. Details blijven uit, maar LG bracht dit jaar webOS 3.0 wel naar verscheidene televisies die reeds sinds 2015 op de markt zijn, en standaard op webOS 2.0 draaien. Meer informatie hierover volgt op de CES-beurs in januari.

Functies

LG licht nu alvast de nieuwe functies toe. Met My Buttons kunnen gebruikers naast kanalen ook apps koppelen aan de 1 t/m 9-toetsen op hun afstandsbediening. Daarnaast is Magic Link nieuw, waarmee snel extra informatie opgevraagd kan worden rond het programma dat opstaat. Relevante YouTube-filmpjes kunnen daar een voorbeeld van zijn.

Magic Zoom Recording maakt het verder mogelijk om op een bepaald deel van het beeld in te zoomen en enkel dit deel op te nemen, en de 360-degree PLAY-functie laat je 360-graden-video's- en -foto's besturen met de afstandsbediening.

High Dynamic Range

Eerder maakte LG bekend te werken aan een firmware-update die input lag tijdens gamen met de HDR-modus moet verkleinen. Of die aanpassingen deel uitmaken van webOS 3.5 of eerder, dan wel later uitkomen is niet bekend.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000