Laat OneDrive de bestanden op je harde schijf opslaan

© PXimport

Laat OneDrive de bestanden op je harde schijf opslaan

Geplaatst: 12 maart 2014 - 08:15

Aangepast: 24 november 2022 - 10:36

Redactie

Er zijn een heleboel geweldige functies in Windows 8.1 die het de moeite waard maken om te gebruiken, en het onlangs gelekte Update 1 klinkt ook veelbelovend. Maar voor traditionele pc-gebruikers met een grote harde schijf is de manier waarop Windows 8.1 met OneDrive werkt misschien minder prettig.

Om de diepe SkyDrive integratie in Windows 8.1 bruikbaarder op een tablet te maken, heeft Microsoft besloten om het grootste deel van je SkyDrive-documenten in de cloud op te slaan en ze alleen lokaal te downloaden wanner je ze nodig hebt.

Dat lijkt zinvol wanneer je slechts 32 of 64 GB aan opslagruimte op een tablet hebt, maar met een harde schijf van 500 GB in je laptop of pc is dat geen issue. Het lijkt ook logischer om altijd een lokale kopie te hebben als je thuis regelmatig back-ups maakt naar een externe harde schijf.

Bestanden offline beschikbaar

Als je ervoor wilt zorgen dat al je OneDrive-bestanden altijd lokaal beschikbaar zijn en terug naar de cloud synchroniseren, kun je dat op twee manieren doen.

De eerste is File Explorer te openen en met de rechtermuisknop op het OneDrive-icoon in de linker navigatiekolom te klikken. Selecteer in het contextmenu Make available offline. Dan zal OneDrive gedwongen worden om al je in de cloud opgeslagen bestanden naar de lokale machine te downloaden. (Waarschuwing: Dit kan een tijd duren als je veel op je OneDrive opslaat.)

Als je alleen een specifieke verzameling bestanden of mappen offline beschikbaar wilt hebben, kun je er ook individueel met de rechtermuisknop op klikken om ze offline beschikbaar te maken. Om te kunnen zien welke bestanden al offline beschikbaar zijn, moet je naar de kolom Availability zoeken in het hoofdvenster van File Explorer wanneer je je OneDrive-data doorneemt.

De tweede manier om je documenten uit de cloud te halen is de moderne OneDrive-app te openen en op de Windows toets + I te drukken om de Settings-charm tevoorschijn te halen. Selecteer vervolgens Options en klik of druk op de schuifbalk om hem naar On te verzetten. Er zou slechts één schuifbalk moeten staan, maar voor de duidelijkheid is hij gelabeld Access all files offline.

Welke manier je ook kiest, al je OneDrive bestanden zijn nu beschikbaar op je lokale schijf.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite PCWorld.com. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regiogebonden zijn.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000