Zo kun je YouTube-video's offline bekijken

© PXimport

Zo kun je YouTube-video's offline bekijken

Software

Geplaatst: 7 december 2021 - 04:15

Aangepast: 25 november 2022 - 11:19

Justin Doornekamp

Ga je binnenkort op reis en verwacht je even geen actieve internetverbinding te hebben of wil je gewoonweg niet je databundel belasten met het kijken naar video’s op YouTube? We behandelen hoe je YouTube-video's offline bekijken kunt, door ze te downloaden.

Om video’s te kunnen downloaden, heb je een YouTube Premium-abonnement nodig. Dit abonnement kun je een maand kosteloos uitproberen en daarna betaal je 15,99 euro per maand. Volledige toegang tot YouTube Music is daarbij inbegrepen. 

Met een abonnement kun je video’s, maar ook afspeellijsten, vrij gemakkelijk downloaden op al je mobiele apparaten. Het is niet mogelijk om video’s op te slaan op je computer of laptop om ze offline te bekijken: dit kan alleen met filmpjes die je zelf hebt geüpload.

Filmpjes downloaden

Start dus op je tablet of smartphone de YouTube- of YouTube Music-app op en zorg dat je bent ingelogd op je Premium-account. Kies een willekeurige video uit en je vindt de Downloaden-optie tussen de Delen- en Clip-knop in. Vervolgens heb je de keuze om de video te downloaden in hoge kwaliteit (720p) of in normale kwaliteit (360p). 

Aan het vinkje kun je zien dat de video volledig gedownload is. Wordt je internetverbinding tijdens het downloaden onderbroken, dan zal YouTube het downloaden automatisch hervatten zodra je weer verbinding hebt.

De video’s blijven in principe altijd offline beschikbaar, mits je eens in de dertig dagen verbinding maakt met het internet in je eigen land of regio. Doe je dit niet, dan worden de offline video’s verwijderd en moet je deze opnieuw downloaden. Afspeellijsten worden overigens vanzelf bijgewerkt: komen er nieuwe video’s in een betreffende afspeellijst, dan worden de filmpjes automatisch gedownload naar je apparaat. 

© PXimport

Collectie

Je gedownloade video’s en afspeellijsten vind je door naar de hoofdpagina van de YouTube-app te gaan en te tikken op Bibliotheek. Onder Downloads zie je vervolgens al je offline filmpjes staan. Wil je video’s verwijderen, dan kun je dat doen door bij de video in de lijst op de drie verticale puntjes te drukken en te kiezen voor Verwijderen uit downloads.

In de instellingen van de YouTube-app kun je bij Achtergrond en downloads nog wat aanpassingen doen aan de manier waarop filmpjes worden gedownload. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat video’s alleen worden gedownload als je verbinding hebt met een wifi-netwerk

Je kunt tenslotte de optie Slim downloaden aanzetten als je wil dat YouTube automatisch content voor je downloadt op basis van wat je eerder hebt gekeken.  

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000