In 3 stappen een slimme back-up in de cloud

© PXimport

In 3 stappen een slimme back-up in de cloud

Software

Geplaatst: 26 januari 2020 - 10:12

Aangepast: 13 december 2022 - 14:54

Robbin Ooijevaar

We behandelen regelmatig het maken van back-ups omdat het helaas nog steeds nodig is. Het maken van een back-up is saai, je wilt er het liefst niet over nadenken. Met dit als uitgangspunt gaan we een back-up naar de cloud één keer instellen, om er niet meer naar om te hoeven kijken.

Stap 1: Genie Timeline

We gaan de back-up maken met de gratis versie van Genie Timeline en bewaren de reservekopie in OneDrive, de clouddienst van Microsoft. Hier krijg je 15 GB gratis opslagruimte. Dit is ruim voldoende voor al je documenten. Lees ook: Zo beveilig je eenvoudig je cloud-opslag.

Maak via Windows Verkenner in je OneDrive de map Mijn back-upmap aan. De bestanden die je hierin bewaart, worden automatisch geüpload naar de OneDrive-cloud van Microsoft. Download en installeer Genie Timeline. Je dient twee dingen in te stellen: de locatie waarnaar je wilt back-uppen en de gegevens die je wilt back-uppen.

Stap 2: Back-up

Klik op Back-upstation selecteren, kies Ander doel selecteren en wijs de map Mijn back-upmap aan in je OneDrive.

Je hoeft niet te weten waar je mailbestanden staan, dat weet Genie Timeline al! Het enige dat je hoeft aan te geven in het programma is dat je je e-mail wilt back-uppen. De bestanden worden automatisch gevonden. Dit geldt ook voor het profiel Office-bestanden en Afbeeldingen. Door Mijn documenten aan te vinken, wordt deze complete map opgenomen in je back-up. Klik op Deze computer als je zelf mappen wilt kiezen. Let op met je selectie dat je binnen de opslagcapaciteit van je OneDrive blijft.

Stap 3: Herstel

Als je Genie Timeline eenmaal hebt ingesteld, heb je er geen omkijken meer naar. Het programma maakt de reservekopie automatisch naar je OneDrive en zal de back-up automatisch onderhouden. OneDrive zorgt voor de opslag in de cloud.

Bestanden terughalen uit je reservekopie kan via de knop Terugzetten. Je kunt mappen herstellen of de zoekfunctie gebruiken om een bepaald bestand te vinden. De tijdlijnfunctie van Genie Timeline komt handig van pas als je een eerdere versie zoekt van een bestand.

© PXimport

Genie Timeline blinkt uit in eenvoud en dat is precies wat we willen zien bij een back-upprogramma.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000