How to: verwijderde Android-bestanden herstellen

© PXimport

How to: verwijderde Android-bestanden herstellen

Software

Geplaatst: 2 januari 2020 - 08:09

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Stefanie Katzenbauer

Met een toestel waar Android op loopt zoals je smartphone of je tablet, kun je oneindig veel dingen doen. Van gamen tot werkafspraken inplannen, mailtjes sturen tot herinneringen vastleggen. Wanneer een apparaat zo’n grote rol in ons leven speelt, en zo veel informatie voor ons bewaart, is het natuurlijk belangrijk dat we deze bestanden goed beschermen. Helaas kan het wel eens gebeuren dat je telefoon stukvalt of dat je per ongeluk een bestand verwijderd.Zo moet je verwijderde Android-bestanden herstellen.

Check je cloudserver

Mocht je gebruikmaken van een clouddienst, dan zou het zomaar kunnen dat je verwijderde bestand daar nog te vinden is. In veel gevallen maken deze diensten namelijk automatisch updates van alle bestanden. Als je hebt ingesteld dat je handmatig back-ups van je bestanden wil maken, is dit misschien het uitgelezen moment om de instellingen hiervan naar ‘automatisch’ om te zetten. Hiermee weet je zeker dat je geen waardevolle informatie of foto’s kwijtraakt. Een tip voor het uploaden van foto’s naar de cloud: selecteer één map op je telefoon waarvan je wil dat deze foto’s geüpload worden. Plaats alle foto’s waar je tevreden over bent in deze map zodat er niet onnodig whatsappfoto’s worden geüpload naar je clouddienst.

Gebruik een app

Je kunt ook een app gebruiken om je verwijderde bestanden terug te krijgen. Voor verwijderde foto’s kun je de app Diskdigger gebruiken. Deze app laat je een basis scan uitvoeren naar eventuele verwijderde foto’s. De scan verkent je geheugen en gaat op zoek naar restbestanden van verwijderde foto’s. Nu kun je op zoek gaan naar de fotobestanden die je wil herstellen. Je kunt ervoor kiezen om je foto’s op drie manieren te herstellen: uploaden naar de cloud, opslaan op je apparaat of door het te uploaden naar een FTP-server.

Maar je kunt de app ook gebruiken om je apparaat op te schonen. De scan laat namelijk zien hoeveel data er namelijk nog achterblijft op je telefoon. Dus mocht je bestanden tegenkomen die je echt niet meer nodig hebt, dan kun je ze vanaf Diskdigger makkelijk verwijderen.

Vanaf je computer

Ook vanaf je computer kun je zoeken naar verwijderde bestanden op je Android apparaat. Vooral als je echt naar een specifiek bestand en dus geen foto op zoek bent, is dit handiger en overzichtelijker. Download hiervoor een herstelprogramma zoals EaseUS Mobisaver. Dit programma scant je volledige apparaat naar eventueel verwijderde data. Om dit te doen moet je eerst je apparaat aansluiten aan je computer. Dit kan gewoon met een USB-kabel. Start vervolgens het programma op. Dit zal automatisch beginnen met je apparaat te scannen.

Afhankelijk van de opslagcapaciteit van je apparaat, kan dit proces even duren. Wanneer de scan echter voltooid is, kun je in de lijst op zoek gaan naar het bestand dat je kwijtgeraakt bent.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000