Gratis upgrade naar Windows 10 nu helemaal niet tegen te houden

© CIDimport

Gratis upgrade naar Windows 10 nu helemaal niet tegen te houden

Geplaatst: 15 oktober 2015 - 09:44

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:32

Redactie ID.nl

Microsoft maakt het je niet makkelijk om Windows 10 te negeren, maar toch lukt het veel mensen nog de upgrade naar het nieuwe OS tegen te houden. Daar komt misschien wel verandering in met een nieuwe aanpassing van Windows Update, waardoor het voor gebruikers van Windows 7 en Windows 8 nog moeilijker wordt Windows 10 tegen te houden.

Veel gebruikers klagen namelijk dat het inmiddels een stuk moeilijker is om de update naar Windows 10 te negeren. In de nieuwe Windows Update is het namelijk niet mogelijk te kiezen voor optionele updates, waardoor je niet kunt zeggen dat Windows 10 niet bij de installatiebestanden zit.

Onzichtbare updates

Op internet zijn inmiddels meerdere forum-posts te vinden van gebruikers die de update niet weg krijgen. Het lijkt te gaan om verschillende soorten updates. Zo wordt bij sommige gebruikers een venster getoond dat zegt dat de update meteen kan beginnen, maar zien andere gebruikers alleen 'dat er updates zijn', maar kunnen zij niet zien welke.

Experts raden inmiddels aan om Windows Update helemaal uit te schakelen.

Hardnekkige gratis upgrade

Mensen die Windows 10 niet willen, hebben moeite dat tegen te houden

Windows 10 is een gratis upgrade, die kan worden uitgevoerd vanaf Windows 7 en Windows 8(.1). Dat gebeurt via Windows Update, dat naast kritieke beveiligingsupdates ook de upgrade-bestanden voor Windows 10 download en probeert te installeren bij gebruikers.

Controversieel

Dat proces is controversieel: Veel gebruikers willen Windows 10 om uiteenlopende redenen niet installeren, maar worden daar door Microsoft toch door verleid. Bovendien probeert Microsoft op steeds onopvallendere wijze door te drukken, zodat mensen vaak ook geen idee hebben dat ze Windows 10 hebben tot ze hun computer nietsvermoedend opstarten.

Onze collega's van PCMweb concludeerden zelfs al dat de ongevraagde upgrade illegaal is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten