Gratis navigatie, nu ook op iOS

© CIDimport

Gratis navigatie, nu ook op iOS

Software

Geplaatst: 5 december 2011 - 13:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Robin Smit

Navfree GPS Live Netherlands is een gratis app voor navigatie die is opgebouwd volgens hetzelfde principe als Wikipedia. Hierdoor is de app gratis, maar minder compleet dan betaalde navigatie.

Navfree is zowel gratis te downloaden in de Nederlandse versie als voor de volledige Benelux. Het voordeel van de kaarten in Navfree is, dat ze op het apparaat worden opgeslagen en er dus geen internetverbinding nodig is tijdens het navigeren. De kaarten in de app zijn samengesteld door OpenStreetView, een community die volgens de makers 350.000 leden telt. Voor relatief kleine bedragen zijn ook kaarten van andere landen te downloaden, zodat Navfree ook geschikt is voor internationaal gebruik. Gebruikers kunnen ook meerdere diensten tegen betaling toevoegen, zoals locaties van snelheidscontroles.

In het gebruik werkt Navfree erg eenvoudig en doet het navigatiesysteem op het eerste gezicht niet veel onder voor betaalde navigatieapps. De interface is mooi vorm gegeven en de gesproken en visuele aanwijzingen zijn duidelijk aangegeven. Een groot nadeel aan deze app is het feit dat de kaarten worden samengesteld door vrijwilligers. Hierdoor zijn kaarten niet altijd juist en bovendien incompleet. Zo zijn grote delen van Nederland tegen de grens niet beschikbaar. In voornamelijk de randstad zijn de kaarten wel van goede kwaliteit.

Kortom

Navfree GPS Live Netherlands is een gratis navigatie app, waarvan de kaarten worden samengesteld door een community. Hierdoor is de kwaliteit van de kaarten afhankelijk van de locatie niet altijd even goed. De navigatie in de app werkt goed en de aanwijzingen zijn duidelijk. Een groot voordeel van de app, is dat er geen internetverbinding nodig is om te navigeren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000