Google komt met nieuw logo en uiterlijk

Google heeft in alle stilte een nieuw logo geïntroduceerd en werkt tevens aan een nieuw uiterlijk voor zijn sites. Het nieuwe logo is al te bewonderen, het nieuwe uiterlijk wordt stapje voor stapje uitgerold. De zwarte navigatiebalk is daarmee op z'n retour.

Het logo van Google is niet radicaal gewijzigd: er wordt nog steeds gebruik gemaakt van hetzelfde lettertype (Catull) en dezelfde kleuren, maar het logo voldoet nu aan het 'flat design' dat Google in al zijn diensten aan het doorvoeren is. Grotere wijzigingen vinden we terug op de Google-pagina's, althans, in de komende tijd. De zwarte navigatiebalk die bij Google-diensten bovenaan de pagina staat, gaat verdwijnen. In plaats daarvoor komt er een clean, wit pop-up menu die door Google de 'app launcher' wordt genoemd. Google heeft duidelijk gekeken naar Android en Chrome voor het design van deze app launcher.

De vernieuwde interface wordt gefaseerd uitgerold. Wil je nu al overstappen, dan kun je in de Developer Console van je browser de volgende opdrachtregel intypen:

document.cookie="PREF=ID=e66a207a51ceefd8 :U=936bafc98b2a9121:FF=0:LD=en:NR=10: CR=2:TM=1378808351:LM=1379592992:SG=1:S=OXyq0fqClYB66VuV;path=/; domain=google.nl";window.location.reload();

-

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000