Google combineert Gmail en Google Drive: 15 GB gratis cloudopslag

Als gebruiker van Gmail en Google Drive kun je voortaan zelf bepalen hoe je de gratis opslagruimte gebruikt. Voor beide diensten krijg je in totaal 15 GB. Hoe je het verdeeld is aan jou.

Goed nieuws voor Gmail- en Google Drive-gebruikers die niet willen betalen voor extra opslagruimte. De internetgigant heeft de opslagcapaciteiten voor Gmail (10 GB) en Google Drive (5 GB) gecombineerd. Hierdoor kun je zelf bepalen hoe je de 15 GB binnen Gmail, Google Drive en Google+ Photos gebruikt.

Clay Bavor, director of product management van het Google Drive-team, legt in een blogpost uit waarom de opslagcapaciteiten gecombineerd worden. “De ene persoon is een fervent Gmail-gebruiker en bewaart amper foto’s in de cloud. De andere heeft misschien voldoende aan 2 GB Gmail-ruimte maar wil meer bestanden opslaan in Google Drive. Dankzij deze vernieuwing beslis je helemaal zelf hoe je de opslagruimte gebruikt.”

 

Bavor voegt ook toe dat er geen limiet van 25 GB meer zal zijn voor Gmail. Consumenten krijgen nu voor net geen vijf dollar per maand  100 GB opslagruimte.

Google Apps-gebruikers krijgen een zogenoemde ‘unified’ opslagruimte van 30 GB die ze zelf kunnen verdelen tussen Google Drive en Gmail.

Alhoewel Google geen exacte lanceringsdatum heeft aangehaald, verwachten we dat de uitrol de komende weken al gaat plaatsvinden. De timing is alvast doordacht. Morgen gaat Google I/O van start, waar we nog meer Google-aankondigingen kunnen verwachten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000