Dubbele spaties verwijderen in Word

© PXimport

Dubbele spaties verwijderen in Word

Software

Geplaatst: 18 september 2018 - 02:25

Aangepast: 14 december 2022 - 11:29

Redactie

Wanneer je zelf een Word-document maakt, dan heb je daar volledige controle over. Maakt iemand anders dat document en moet jij het vervolgens aanleveren, dan kun je wel eens tegen lelijke dingen aanlopen. Dubbele spaties bijvoorbeeld. Ze vallen niet altijd direct op, en daarom is het verdraaid lastig om ze handmatig te verwijderen. Gelukkig hoeft dat helemaal niet.

Hoe je tekst moet zoeken en vervangen in Word, dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Wat veel mensen echter niet weten, is dat een spatie voor Word ook gewoon tekst is, en dat je dus ook prima kunt zoeken en vervangen op die elementen van het document

Dubbele spaties verwijderen

Om dubbele spaties te verwijderen in Word, druk je op de toetsencombinatie Ctrl+F om het zoekveld te openen in de linkernavigatie. Vervolgens klik je op het pijltje naar beneden naast het vergrootglas, en daarna op Vervangen om het juiste venster tevoorschijn te toveren. Het proces is nu heel eenvoudig. Typ twee spaties in het veld Zoeken naar: en één spatie in het veld Vervangen door:. Wanneer je nu klikt op Alles vervangen, zal Word alle dubbele spaties vervangen door enkele. Kleine waarschuwing: controleer het document hierna goed. Word zal namelijk geen fouten maken, maar als je te maken hebt met een document dat gemaakt is door iemand die spaties gebruikt in plaats van tabs om teksten in te laten springen, dan stuikt het document uiteraard in elkaar (hetgeen je dan wel weer eenvoudig kunt verhelpen met behulp van tabs).

© PXimport

Hetzelfde trucje kun je overigens ook prima gebruiken voor het verwijderen van dubbele punten (twee punten naast elkaar, niet het symbool dubbele punt) en andere storende elementen die telkens herhaald worden. Denk ook hierbij na aan andere manieren waarop die punten gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld om een zin te eindigen…

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000